Ми у Facebook
10.12.2021, 19:40

Швидкий пиріг із лаваша з сиром

Для тих, хто любить сирну випічку, це надвичайно прекрасний варіант десерту.
Інгредієнти:

Лаваш тонкий (упаковка)
2 пачки сиру (400 г)
3 яйця
300г кефіру (сметани, йогурту тощо)
100-150г сиру (твердий, сулугуні)
Сіль за смаком
Можна зелену цибулю, кріп
Можна кунжут, мак для посипання

Приготування:

Духовку увімкнути на 180°
Змішати 200г кефіру, сир, сіль, 2 яйця і натертий на терці сир, трохи сиру можна залишити для верху. Якщо ви бажаєте солодкий пиріг, то додайте 50-60г цукру. Якщо у вас закусочний варіант – додайте дрібно нарізану зелень.

В упаковці зазвичай 2 тонкі лаваші. Вирізати з них ножицями 2 прямокутники за розміром листа або великої страви для запікання. Один прямокутник буде низом пирога, другий – верхом. А обрізки – внутрішні шари.

Змастити вершковим маслом форму або пергамент на деку. Викласти перший прямокутник лаваша. Змастити його тонким шаром. З обрізків зробити другий шар лаваша. Знову змастити його начинкою. І так зробити кілька шарів, промазаних сирною начинкою.

Накрити другим прямокутником. Змішати 50г кефіру, що залишилися, і 1 яйце. Промазати цією сумішшю верх пирога. Можна присипати сіллю, сиром, кунжутом чи маком.

Випікати при 180 ° близько 20-30 хвилин, перевіривши його розрізом у центрі - якщо рідини немає, то готовий. Час залежить від товщини пирога. Якщо робити на деку, то зазвичай це 20 хвилин. Якщо у вас швидко зарум'янився верх, накрийте його фольгою і печіть далі.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ