10.12.2021, 19:40
Швидкий пиріг із лаваша з сиром
Для тих, хто любить сирну випічку, це надвичайно прекрасний варіант десерту.
Інгредієнти:
Лаваш тонкий (упаковка)
2 пачки сиру (400 г)
3 яйця
300г кефіру (сметани, йогурту тощо)
100-150г сиру (твердий, сулугуні)
Сіль за смаком
Можна зелену цибулю, кріп
Можна кунжут, мак для посипання
Приготування:
Духовку увімкнути на 180°
Змішати 200г кефіру, сир, сіль, 2 яйця і натертий на терці сир, трохи сиру можна залишити для верху. Якщо ви бажаєте солодкий пиріг, то додайте 50-60г цукру. Якщо у вас закусочний варіант – додайте дрібно нарізану зелень.
В упаковці зазвичай 2 тонкі лаваші. Вирізати з них ножицями 2 прямокутники за розміром листа або великої страви для запікання. Один прямокутник буде низом пирога, другий – верхом. А обрізки – внутрішні шари.
Змастити вершковим маслом форму або пергамент на деку. Викласти перший прямокутник лаваша. Змастити його тонким шаром. З обрізків зробити другий шар лаваша. Знову змастити його начинкою. І так зробити кілька шарів, промазаних сирною начинкою.
Накрити другим прямокутником. Змішати 50г кефіру, що залишилися, і 1 яйце. Промазати цією сумішшю верх пирога. Можна присипати сіллю, сиром, кунжутом чи маком.
Випікати при 180 ° близько 20-30 хвилин, перевіривши його розрізом у центрі - якщо рідини немає, то готовий. Час залежить від товщини пирога. Якщо робити на деку, то зазвичай це 20 хвилин. Якщо у вас швидко зарум'янився верх, накрийте його фольгою і печіть далі.
Лаваш тонкий (упаковка)
2 пачки сиру (400 г)
3 яйця
300г кефіру (сметани, йогурту тощо)
100-150г сиру (твердий, сулугуні)
Сіль за смаком
Можна зелену цибулю, кріп
Можна кунжут, мак для посипання
Приготування:
Духовку увімкнути на 180°
Змішати 200г кефіру, сир, сіль, 2 яйця і натертий на терці сир, трохи сиру можна залишити для верху. Якщо ви бажаєте солодкий пиріг, то додайте 50-60г цукру. Якщо у вас закусочний варіант – додайте дрібно нарізану зелень.
В упаковці зазвичай 2 тонкі лаваші. Вирізати з них ножицями 2 прямокутники за розміром листа або великої страви для запікання. Один прямокутник буде низом пирога, другий – верхом. А обрізки – внутрішні шари.
Змастити вершковим маслом форму або пергамент на деку. Викласти перший прямокутник лаваша. Змастити його тонким шаром. З обрізків зробити другий шар лаваша. Знову змастити його начинкою. І так зробити кілька шарів, промазаних сирною начинкою.
Накрити другим прямокутником. Змішати 50г кефіру, що залишилися, і 1 яйце. Промазати цією сумішшю верх пирога. Можна присипати сіллю, сиром, кунжутом чи маком.
Випікати при 180 ° близько 20-30 хвилин, перевіривши його розрізом у центрі - якщо рідини немає, то готовий. Час залежить від товщини пирога. Якщо робити на деку, то зазвичай це 20 хвилин. Якщо у вас швидко зарум'янився верх, накрийте його фольгою і печіть далі.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Спеціально для OGO.ua Катерина МарченкоПереглядів: 1247бюджетний рецепт, корисні поради господиням, готуємо разом, смачно, десерт
Інші статті рубрики:
На вихідних буде спекотно: Прогноз погоди на кінець березня
Сьогодні злива, а завтра тепло. В цю похмуру днину порадує прогноз синоптиків.
переглядів: 133
Астропрозноз на завтра: перші симптоми та чужі конфлікти
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 29 березня.
переглядів: 254
Скраб для голови в домашніх умовах: секрет, який зменшить жирність волосся
Хочете побороти зайву жирність волосся? Спробуйте приготувати домашній та бюджетний скраб для шкіри голови.
переглядів: 258
Готуємо солодку піцу з фруктами: діти будуть щасливі
Неймовірно смачний рецепт, який можна приготувати на дитяче день народження, або у звичайний день до чаю.
переглядів: 275
"Підвищення тарифів на світло поки не буде", - Міністр енергетики
Міністерство енергетики України наразі не розглядає питання про підвищення тарифів на електроенергію для населення.
переглядів: 271