Ми у Facebook
24.12.2021, 15:05

Готуємо Київський торт в домашніх умовах

Багато хто обожнює Київський торт і залюбки приготував би його вдома. Тож цей рецепт допоможе вам це зробити.
Інгредієнти:

Для коржів
- 6 яєчних білків
- 250 гр цукру
- щіпка лимонної кислоти
- м10гр ванільного цукру
- 150 гр горіхів(бажано кешью)
- 70гр борошна

Крем
- 6 яєчних жовтків
- 120 гр цукру
- 150 мл молока
- ванілін
- 2-3 ст. л какао
- 300 гр вершковогоо масла

Для прикрас
-мигдальні пелюстки
-шоколадна присипка

Приготування:

1️⃣Білки відокремлюємо від жовтків, накриваємо харчовою плівкою. Білки залишаємо за кімнатної температури на добу закваситися, а жовтки прибираємо в холодильник для приготування крему надалі.
2️⃣Через добу білки збиваємо з 70 гр цукром та ванільним цукром до стійких піків.
3️⃣ Окремо в мисці перемішуємо цукор, що залишився, крупно нарізані горіхи і борошно. Частина вводимо в білкову масу, акуратно перемішуючи лопаткою в одному напрямку.
4️⃣Тісто ділимо на три частини і випікаємо в духовці при 140-150 градусів приблизно півтори години, далі вимикаємо духовку і залишаємо там ще на годину. Діаметр форми 20см при випіканні він трохи розповзається.
5️⃣Готуємо крем. Жовтки, цукор, ванілін та молоко змішуємо і порівняємо на вогонь, важливо нагріти, але не кип'ятити. Далі накриваємо харчовою плівкою в контакт до охолодження.
6️⃣Вершкове масло збиваємо міксером і ложкою додаємо заварну основу та какао.
7️⃣Шарами викладаємо коржі та змащуємо кремом. Наприкінці прикрашаємо за бажанням. Я використовувала мигдальні пелюстки та шоколадну крихту.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ