Ми у Facebook
25.12.2021, 13:07

ФК «СОКІЛ» урочисто відзначив 50-ти річчя від заснування + ФОТО + ВІДЕО

фото з sadove.club

Урочисте святкування 50 років від заснування футбольному клубу «СОКІЛ» (Садове) відбулося 16 грудня 2021 року. Загалом, у цьому святі особисто взяли участь 130 гостей.
Серед запрошених були відомі в минулому футболісти. Олег Блохін, Олександр Заваров та Олег Саленко прибули спеціально зі столиці зі своїми найбільш вагомими трофеями – «Золотою бутсою» найкращого бомбардира Чемпіонату світу та «Золотим м’ячем» найкращого гравця Європи. Свої відеопривітання надіслали також такі спортивні знаменитості, як Ігор Бєланов, Віктор Леоненко, Олександр Алієв.


фото з sadove.club
фото з sadove.club


На святі були присутні та вітали з річницею президента ФК «СОКІЛ» Івана Іванова, гравців команди та ветеранів клубу президент і спортивний директор НК ФК «Верес» Іван Надєїн та Орест Баль, президент ФК ОДЕК Мирон Чернецький, колишній голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, голова Рівненської обласної асоціації футболу Олексій Хахльов, виконавчий директор РОАФ Олег Кучер, голова Гощанської ОТГ Микола Панчук.


фото з sadove.club
фото з sadove.club



Пізніше діючим гравцям ФК «СОКІЛ» індивідуальні відзнаки вручив Олександра Заварова – їх, зокрема, отримали Богдан Новак, Володимир Хомончак, Олександр Овсійчук, Дмитро Серховець, Анатолій Пархомчук, Вадим Лозян, Олександр Марченко, Юрій Балаушко, Олександр Малиновський, Володимир Гайдук, Вадим Жак. З-поміж ветеранського складу особистими нагородами з рук Олега Саленка були відзначені Василь Іванов, Іван Голяр, Василь та Олександр Гайдуки, Віктор Семенюк, Микола Любчик, Павло Стихун.


фото з sadove.club
фото з sadove.club


Нагадаємо, що саме в останні роки команда з Садового стала справжнім лідером обласного футболу. В 2019 році клуб, гравців якого продовжував тренувати відомий в минулому рівненський футболіст Володимир Новак, повинен був здобувати бронзові нагороди Чемпіонату Рівненщини. ФК «Садове» впевнено пройшов першу частину змагань, постійно перебуваючи в межах першої трійки. Проте в кінцівці сезону низка прикрих поразок в матчах із суперниками нижчих за класом привела до втрати солідної очкової переваги над головним конкурентом.

В результаті, садівчани фінішували лише четвертими. І хоча це місце стало найвищим, яке посідав ФК «Садове» до цього за шість років у головній футбольній лізі Рівненщини, саме сезон-2019 повинен був ставати «бронзовим»…



Чемпіонат Рівненщини у «карантинному» 2020 році пройшов інтенсивно в стислі строки. Ще на старті змагань ФК «Садове» був серйозно налаштований здобути медалі Першої ліги. Але за винятком оржівського ОДЕКа, який апріорі розглядався як єдиний реальний претендент на перше місце, решта команд була приблизно одного рівня і цілком могла втрутитися в розподіл призових місць.
Команда Садового на протязі всього сезону-2020 перебувала у верхній частині турнірної таблиці, проте вирішальним став поєдинок в передостанньому турі проти головного конкурента – клеванської «Коливані». Лише перемога над представником Рівненського району гарантувала підопічним Володимира Новака підсумкове друге місце. У нервовому поєдинку, котрий став для ФК «Садове» справжнім фіналом, господарі, як і в гостях, зуміли обіграти «Клевань» та гарантувати собі срібні нагороди елітного дивізіону Рівненської області!

Це друге місце стало не лише першими призовими ФК «Садове» у Першій лізі, але й найвищою сходинкою, котру посідала команда з Гощанського району в новітній історії Чемпіонатів Рівненської області!

Поступальній рух продовжився і в 2021 році. В рік п’ятидесятиріччя заснування клубу було повернуто історичну назву ФК «Сокіл» і він вперше в своїй історії зіграв за Суперкубок області. Протягом сезону команда під керівництвом Володимира Новака цілеспрямовано та впевнено йшла на штурм головної футбольної вершини області – до перемоги в Першій лізі Чемпіонату Рівненщини. Щоправда, знову в кінцівці змагань Садовому не вистачило кадрового потенціалу, тому краще укомплектовані та фінансово забезпечені оржівський ОДЕК та сарненський «Маяк» зуміли наздогнати садівчан. Лише завдяки справжньому подвигу в останній грі проти багаторазового обласного чемпіона з Оржева і перемозі над цим колективом ФК «Сокіл» зрівнявся із Сарнами за очками та фінішувати, ділячи з поліським колективом перше-друге місця! Після цього вдруге в історії рівненського футболу відбувся «золотий матч», в якому вирішувалася доля чемпіонства. Мінімальну перемогу в цій зустрічі здобув «Маяк», а команда з Садового вдруге поспіль за неповні два роки завоювала звання віце-чемпіона Рівненщини!





На правах реклами