Ми у Facebook
02.01.2022, 11:33

Як правильно зберігати новорічні салати: поради дієтологів

Дієтологи розповіли про правильне зберігання новорічних салатів
Салати — хороше середовище для розмноження бактерій, тому зберігати їх слід з обережністю. Наприклад, заправлені салати зберігаються в середньому близько 12 годин, розповіли дієтологи, інформує Ukr.Media.

До ранку в холодильнику простояти може, але мало хто з ранку встає після новорічної ночі, дай Бог, до вечора, а це вже небезпечно. Все буде залежати від чутливості організму. Дорослий здоровий організм, може, і впорається, а ось у літньої або дитини може організм і не впоратися — пояснили фахівці.

Дієтологи також пояснила, як уникнути неприємних наслідків. По-перше, потрібно стежити за салатами в новорічну ніч і ставити їх в холодильник, а не залишати на столі, якщо сім'я хоче вийти на вулицю. Крім того, заправляти салат краще перед подачею на стіл і тільки в тому обсязі, в якому планується його з'їсти. У холодильнику краще зберігати новорічний салат без заправки. За словами фахівців, якщо хочеться залишити салат на наступний день, то в ідеалі овочі потрібно зварити заздалегідь, а порізати їх і залити заправкою — перед подачею на стіл.





На правах реклами