Ми у Facebook
20.01.2022, 11:15

Легендарний український гурт "Тартак" припинив своє існування

фото з facebook.com/TAPTAK

Музиканти "Тартака" офіційно заявили про припинення діяльності саме у цьому гурті й анонсували новий проєкт.
Заява про це з'явилася на офіційній сторінці гурту в мережі Фейсбук:




"Ми, музиканти Тартака, сьогодні офіційно завершуємо свою роботу у складі групи. Дякуємо усім хто підтримував наші намагання втримати на ходу цю легендарну машину, але занадто багато перешкод ми зустріли на шляху. Однак ми маємо і хорошу новину.
За майже два роки існування Тартака в оновленому складі нам вдалось створити між собою справжню колективну синергію і це дало натхнення рухатись далі. Зовсім скоро вийде у світ наш новий проєкт над яким ми зараз плідно працюємо і вже не можемо дочекатись прем'єри першої, дебютної роботи. До зустрічі!", - написали Тартаківці.

Відомий музикант і колишній фронтмен "Тартаку" Олександр Положинський, коментуючи у соцмережі цю подію, зазначив, що передбачав такий розвиток подій та подякував музикантам:

"Коли, кілька місяців тому, я висловив припущення, що в існуючому творчому режимі та в саморекламі, буцімто він вже не той, Тартак довго не протягне, на мене посипалися звинувачення і образи. Що ж - не вперше людям не подобається сумна правда.
Хочу подякувати колегам за всі чудові миті творчості та крутих концертів, за спілкування і співпрацю, за незабутні враження й, часом, цікаві пригоди.
Антоне, Ярославе, Денисе, Сергію, бажаю вам успіху в новому проекті й, традиційно, з нетерпінням чекаю нових пісень!", - сказав Олександр Положинський.

Як пише Вікіпедія, гурт "Тартак" виник у 1996 році в Луцьку. Тоді музиканти взяли участь у відбірковому турі фестивалю «Червона Рута», на якому незабаром переміг. Презентувавши на фестивалі пісні «О-ля-ля», «Подаруй Мені Кохання» та «Божевільні Танці», Тартак став лауреатом 1-ї премії в жанрі танцювальної музики. 5 лютого 2020 року, фронтмен Олександр Положинський оголосив вихід з гурту. 8 квітня того ж року, на офіційному ютуб-каналі гурту відбувся онлайн-виступ, у якому взяв участь Сергій Строян, в якості нового вокаліста «Тартака». Сергій також є вокалістом гурту Чумацький Шлях.

За свою історію "Тартак" записав з десяток студійних альбомі, а також 4 сингли, збірки та альбоми реміксів.

Це був, без сумніву, легендарний гурт.






На правах реклами