Ми у Facebook
01.02.2022, 12:10

Пухкий хліб в домашніх умовах: рецепт

Ви будете здивовані, відкривши в собі талант хлібовипікання! У вас з першого разу вийде чудово смачний, м'який хліб! А на його приготування активного часу піде 30 хвилин!
Інгредієнти:

Молоко 100мл.
Гаряча вода 80мл.
Дріжджі сухі швидкодіючі 1 ч.л.
Цукор 1 ст.
Сіль 1 ч. л.
Борошно 300 г
Рослинна олія 3 ст.л.

Приготування:

У миску вливаємо молоко та гарячу воду, щоб отримати теплу рідину для активації дріжджів (30º). Всипаємо дріжджі та цукор, залишаємо на 15 хвилин.

Просіюємо борошно (тут 50/50 пшеничне в/с та цільнозернове) у велику миску, робимо поглиблення, вливаємо опару, росл. олію, додаємо сіль, все добре перемішуємо.

Тісто необхідно вимісити щонайменше 10 хвилин. Робочу поверхню та руки змащуємо олією, борошно використовувати не будемо, щоб не забивати ним тісто.

Поступово воно перестає липнути до рук, тісто виходить приємне, м'яке та еластичне.

Чисту миску змащуємо олією, вкладаємо кулю тіста, накриваємо плівкою і ставимо тепло на 1,5-2 год.

Я для цього прогріваю духовку на мінімумі, вимикаю, і ставлю в неї миску обмотану рушником, щоб вона не торкалася гарячих ґрат.

Тісто, що підійшло, перекладаємо на ту ж масляну поверхню і формуємо батон.

Перекладаємо на лист з пергаментом або у форму для хліба. Робимо надрізи гострим ножем, накриваємо рушником і знову в тепло хвилин на 30. Тісто добре піднімається.

Духовку вмикаємо на 200º, поки нагрівається, злегка змащуємо батон водою або молоком, за допомогою кисті. Я посипала гарбузовим насінням, їх потрібно трохи втиснути.

Випікаємо перші 15 хвилин при 200º, потім 15 хвилин при 180 º. Готовність можна перевірити дерев'яною паличкою. Остуджуємо на решітці і захоплюємося собою, з'ївши перший шматочок.





На правах реклами