Ми у Facebook
01.02.2022, 21:20

ЗНО - 2022: усе, що потрібно знати

фото з rv.gov.uа.

Реєстрація уже почалася сьогодні, 1 лютого. І триватиме до 9 березня. На Рівненщині очікують 15 тисяч учасників.
Керівники закладів освіти зможуть зареєструвати учнів (слухачів, студентів) для проходження ДПА у формі ЗНО до 1 березня.

фото з rv.gov.uа.
фото з rv.gov.uа.


Не пізніше 29 квітня у зареєстрованих учасників з’явиться можливість завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде час і місце проведення тестувань.

Тестування основної сесії ЗНО-2022 відбудуться, відповідно до такого графіка:

- фізика – 23 травня;

- хімія – 26 травня;

- українська мова, українська мова і література – 31 травня;

- математика, математика (завдання рівня стандарту) – 3 червня;

- іспанська, німецька, французька мови – 6 червня;

- англійська мова – 7 червня;

- історія України – 10 червня;

- географія – 14 червня;

- біологія – 17 червня.

Кожен зареєстрований учасник має право пройти тести щонайбільше з п'яти навчальних предметів за рахунок коштів державного бюджету. Зокрема, 4 сертифікаційні роботи необхідно скласти для отримання результату ДПА за курс основної школи.

Ці учасники мають обов’язково скласти:

- українську мову або українську мову і літературу (на вибір учасника);

- математику;

- історію України або іноземну мову (на вибір учасника);

- один або два предмети з переліку (історія України, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова).

Новинкою ЗНО-2022 стало те, що для осіб, які мають бажання скласти тести з понад 5 предметів, Міністерство освіти і науки дало таку можливість. Учасник зможе зробити це за кошти фізичних і юридичних осіб.

Так, додаткове незалежне оцінювання з історії України, фізики, хімії, біології, географії коштуватиме 354 грн за один предмет. Додаткове тестування з будь-якої іноземної мови обійдеться у 789 грн.

Замовити таку послугу учасники ЗНО зможуть з 4 до 14 березня після того, як зареєструються для участі у тестуванні з 5-ти предметів за кошти держбюджету.

Охочі скласти більш ніж 5 предметів мають розмістити відповідне замовлення за допомогою спеціального сервісу через Інформаційну сторінку учасника ЗНО, створену на сайті УЦОЯО.

Оплата послуг буде здійснюватись у безготівковій формі з застосуванням електронного платіжного засобу через відповідні посилання з Інформаційної сторінки учасника або через термінали самообслуговування чи каси банківських установ.

Випускникам старшої школи закладів загальної середньої освіти 2022 року, а також учням (слухачам, студентам) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти, які 2022 року завершать здобуття повної загальної середньої освіти, результати зовнішнього незалежного оцінювання з чотирьох навчальних предметів буде зараховано як результати державної підсумкової атестації.

Інформацію про результати основної сесії ЗНО з усіх навчальних предметів буде розміщено на інформаційних сторінках учасників тестування до 30 червня.

Зовнішнє незалежне оцінювання проводитиметься відповідно до карантинних вимог.

Про це повідомили з Рівненської ОДА.





На правах реклами