Смачний рецепт приготування квашеної капусти у власному соку
На одну 3-х літрову банку знадобиться:
2-2, 5 кг капусти;
1 невелика морква;
1 ст. л. солі.
Приготування:
Для квашення найкраще вибирати пізні сорти капусти. Головки вагою більше 1 кг відрізняються особливою щільністю і ідеально підходять для цього рецепта. Видаліть верхні листки з качана. Наріжте капусту соломкою середнього розміру.
Моркву натріть на крупній тертці, відмінно підійде терка для моркви по-корейськи.
Перекладіть підготовлену капусту і моркву в глибоку миску і добре обімніть руками, щоб овочі пустили сік.
Для квашення не рекомендується використовувати йодовану сіль, бо вона буде повільніше взаємодіяти з нашаткованими овочами, і чекати виділення соку доведеться більш тривалий період часу. Для цього рецепта підійде звичайна кухонна сіль грубого помелу. Викладайте підготовлену капусту в 3-х літрову банку шарами, пересипаючи шари сіллю.
Залиште трохи місця в банці для соку, який буде виділятися в процесі квашення.
Поставте банку на рівну поверхню і залиште при кімнатній температурі. Приблизно через 12 годин утворюється необхідна кількість соку, повністю покриває капусту. В іншому разі можна буде додати невелику кількість кип'яченої води. Обов'язково злегка перемішуйте вміст довгою ложкою, що доходить до дна, кожен день.
Квашена капуста буде готова до вживання приблизно на 3-4 добу. Капуста прекрасно зберігається в холодильнику, дозволяючи насолоджуватися її чудовим смаком всю зиму.

Де в Рівному працюють підготовчі курси до вступу?

КЗВО «Рівненська медична академія» розпочала набір на підготовчі курси для вступників до Фахового медичного коледжу.
переглядів: 178
Топ-3 найсмачніших рецепти пасок: класика, з родзинками та шоколадна

Паска — традиційна великодня випічка та справжній символ свята. Вона втілює родинне тепло, домашній затишок та безмежну любов, яку кожна господиня вкладає в заміс тіста.
переглядів: 716
Зарядка, насадки, вага: що важливо перевірити перед покупкою ручного пилососа

Ви коли-небудь купували компактний пилосос, який виглядав ідеально в магазині, але розчарував вдома? Багато покупців звертають увагу лише на найочевидніші характеристики, як-от потужність всмоктування та ціну, ігноруючи нюанси, які можуть перетворити побутову техніку з помічника на головний біль. Особливо це стосується ручних пилососів, які мають специфічні вимоги через свою компактність і мобільність.
переглядів: 158
Укрзалізниця додала рейс Інтерсіті Київ-Луцьк на Великдень: потяг курсує через Рівне

Купувати квитки можна вже зараз в застосунку, на сайті та в квиткових касах вокзалів.
переглядів: 273
Смажена риба з ідеальною скоринкою: один інгредієнт, що змінює все

Риба — це не лише смачна, а й надзвичайно корисна частина збалансованого раціону. Її варто включати в меню регулярно, адже вона багата на білки, омега-3 жирні кислоти та інші цінні мікроелементи.
переглядів: 317