Ми у Facebook
01.03.2022, 15:11

Головне з промови Зеленського до Європарламенту

Що президент України сказав Європарламенту: ключові тези:
- Ми віддаємо сьогодні за цінності, за права, за свободу, просто за бажання бути рівними, такими самими, як ви, — ми віддаємо наших найкращих людей, найміцніших, найсильніших українців.

- Є такий вираз: український вибір Європи. Я б дуже хотів, щоб сьогодні прозвучав від вас вибір Європою України.

- Харків сьогодні. Десятки жертв — ось така ціна свободи. Ми боремося просто за свою землю і за свою свободу. І ніхто в нашу свободу і в нашу державу не зайде.

- Ніхто не зламає нас. Ми сильні. Ми українці.

- Ми хочемо, щоб наші діти жили. Вчора 16 дітей загинуло. І знову Путін скаже, що це якась там операція і вони б'ють лише військовій інфраструктурі? Де наші діти, на яких військових заводах вони працюють?! На яких ракетах вони, на яких танках?!

- Ми боремося за наші права, свободи, за життя. А зараз ми боремося за виживання. І це найголовніша наша мотивація. Але ми боремося і за те, щоб бути рівноправними членами Європи.

- Сьогодні ми всім показуємо, що ми такі і є. З нами Європейський Союз буде точно міцнішим. Без вас Україна буде самотньою.

- Ми довели свою силу. Ми довели, що ми такі самі, як ви. Доведіть, що ви разом з нами. Доведіть, що ви нас не відпускаєте. Доведіть, що ви дійсно європейці.

- І тоді життя переможе смерть, а світло – темряву.





На правах реклами