Ми у Facebook
06.03.2022, 19:19

Поради психологів, як захистити дитячу психіку під час війни

Під час воєнних дій діти страждають найбільше. Тож вони, як ніхто інший, потребують психологічної підтримки.
Шкільні психологи радять батькам, як зробити так, щоби психіка їхніх дітей не постраждала ще більше, пише видання Факти.

1. Пригадайте чи вигадайте казку, де герой проходить випробування на сміливість та можливість витримати щось неприємне. Розповідайте її, коли збираєтесь у сховище, або перебуваєте там. Це допоможе дитині зрозуміти ситуацію, допоможе запустити механізми адаптації.

2. У багатьох сховищах холодно або жарко, тісно, темно і лячно. Включіть уяву! Пограйте з дитиною в гру “А зараз вигадаємо щось кольорове, щось дивне, щось з вухами, та інше”.

Так ми зменшимо вплив депривації від замкнутого простору, коли не можеш робити те, що хочеш, що звик робити.

3. Коли лунають вибухи та постріли, але ви захищені, можна з дитиною уявляти великі крила Янголів, що боронять наших солдат та допомагають їм нас захищати.

4. Малюнки захисникам. Коли у дитини виникають запитання, чим ми можемо допомогти, – створюйте з малечею малюнки підтримки та сміливо викладайте їх у соціальні мережі. Так дитина побачить і відчує, що вона теж робить щось важливе.

5. Фізичні ігри, дихальні вправи, навчання за планом, вивчення іноземної мови теж допоможуть організму стабілізувати психічну систему після дезорганізації військовим станом.





На правах реклами