Ми у Facebook
12.03.2022, 13:38

На Волині пояснили, чому під час авіаударів не спрацювала сирена

Вчора, 11 березня, в Луцьку під час обстрілів військового аеродрому не спрацювала сирена
У Волинський ОВА зазначають, що повітряна тривога в Луцьку вчора, 11 березня, під час обстрілів військового аеродрому не спрацювала, бо ракету не зафіксували радари.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко, передає Укрінформ.

«Учора було багато питань, чому не спрацювала система оповіщення заздалегідь до ракетних ударів в аеродром поблизу Луцька. Як повідомили військові, крилата ракета - складна ціль для засобів протиповітряної оборони. Імовірно, ракета летіла низько над землею та не фіксувалася радарами, саме тому не спрацювала система оповіщення», - зазначив Погуляйко.

Він також закликав мешканців області не ігнорувати повітряні тривоги і йти в укриття.

Погуляйко наголосив, що ніч на Волині, пройшла спокійно, а кордон лишився непорушним. Усі об’єкти критичної інфраструктури в області працюють.

Як повідомляв Укрінформ, у Луцьку 11 березня під час обстрілів не спрацювала повітряна тривога. Попередня тривога була о 4:47 ранку, потім був о 4:55 відбій. В 5:45 пролунали вибухи і лише в 5:49 увімкнули сигнал тривоги, щоб в подальшому передавати його на системи оповіщення. В Івано-Франківську, де ворог також завдав повітряний удар по аеродрому системи оповіщення теж не спрацювали.





На правах реклами