19.03.2022, 18:54
Що додати у борщ, щоб зробити його смак ще яскравішим
Не тільки "стандартний набір" продуктів можна використовувати
Попри той факт, що класичний борщ володіє усталеною рецептурою, існує маса варіацій його виконання. Не тільки "стандартний набір" продуктів можна використовувати — кухарі регулярно експериментують з різними добавками і відтінками смаку, які змогли б перетворити звичний суп в кращу сторону, інформує Ukr.Media.
Що можна додати в борщ?
Ягоди
На перший погляд, цей інгредієнт здається зайвим, проте для деяких ягоди є звичним компонентом червоного борщу.
Зрозуміло, йдеться про кислі ягоди, здатні нейтралізувати солодкість томатів, моркви та інших овочів.
Вибір господинь в першу чергу падає на калину, брусницю, журавлину. Для початку їх потрібно помити і за допомогою блендера довести до кашоподібного стану.
Після пюре вводиться або прямо в каструлю, або до буряка на сковорідку замість лимона і оцту. Такий борщ стане не тільки більш цікавим, але і вельми корисним.
Розсіл
Цей компонент найчастіше використовується тільки при приготуванні розсольника, але і борщ може стати кращим. В першу чергу кислота розсолу сприяє збереженню кольору.
Також рідина допомагає позбутися від можливого солодкого смаку супу, надавши йому характерну кислинку. Дуже добре поєднується розсіл з пісним борщем.
На кожен літр води варто брати по 100 мл розсолу. Зазвичай, компонент вводиться при обсмажуванні буряка.
Масло
Вершкове масло може стати прекрасною добавкою до борщу. Якщо суп з якоїсь причини вийшов "порожнім" і не наваристим, то шматочок вершкового масла допоможе виправити ситуацію. Також продукт сприяє збереженню червоного відтінку кольору.
Що можна додати в борщ?
Ягоди
На перший погляд, цей інгредієнт здається зайвим, проте для деяких ягоди є звичним компонентом червоного борщу.
Зрозуміло, йдеться про кислі ягоди, здатні нейтралізувати солодкість томатів, моркви та інших овочів.
Вибір господинь в першу чергу падає на калину, брусницю, журавлину. Для початку їх потрібно помити і за допомогою блендера довести до кашоподібного стану.
Після пюре вводиться або прямо в каструлю, або до буряка на сковорідку замість лимона і оцту. Такий борщ стане не тільки більш цікавим, але і вельми корисним.
Розсіл
Цей компонент найчастіше використовується тільки при приготуванні розсольника, але і борщ може стати кращим. В першу чергу кислота розсолу сприяє збереженню кольору.
Також рідина допомагає позбутися від можливого солодкого смаку супу, надавши йому характерну кислинку. Дуже добре поєднується розсіл з пісним борщем.
На кожен літр води варто брати по 100 мл розсолу. Зазвичай, компонент вводиться при обсмажуванні буряка.
Масло
Вершкове масло може стати прекрасною добавкою до борщу. Якщо суп з якоїсь причини вийшов "порожнім" і не наваристим, то шматочок вершкового масла допоможе виправити ситуацію. Також продукт сприяє збереженню червоного відтінку кольору.

Категорія: Новини > Життя
Автор: Ольга МАРТИНЮК Переглядів: 12563Інші статті рубрики:
Сьогодні у Рівному можна подивитися п'єсу та зустрітися із психологом

Культурні заходи на четвер, 27 лютого.
переглядів: 187
27 лютого: усе про сьогоднішній день

Сьогодні, 27 лютого, у світі відзначають Міжнародний день полярного ведмедя, який привертає увагу до проблеми зникнення цих тварин через зміну клімату.
переглядів: 221
Астропрогноз на 27 лютого: внутрішній голос та важливі рішення

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на завтра.
переглядів: 308
Смачна вечеря: готуємо крильця в гірчично-медовому соусі

Ця частина курки зазвичай не користується великою популярністю, але якщо хоч раз приготувати крильця за нашим рецептом, то це блюдо може надовго стати одним з улюблених.
переглядів: 262
Ніжні мереживні млинці: простий рецепт

Тонкі мереживні млинці, вкриті дрібними дірочками, – це не лише гарно, а й немовірно смачно! Ці смаколики прикрасять будь-який святковий стіл, або звичайний сніданок із чашкою чаю.
переглядів: 276