Ми у Facebook
24.03.2022, 10:10

На Волині виникло 120 пожеж через паліїв сухостою

На Волині за тиждень через паліїв трави сталося 120 пожеж
За повідомленням координаційного центру Волині лише за тиждень в області трапилося понад 120 пожеж через підпал сухостою. Про це повідомили у ДСНС Волині.

Внаслідок спалювання торішньої рослинності вигоріло близько 200 гектарів площ, зайнялися торфовища, вогнем також знищено більше десятка господарських споруд та дачних будинків.

Сьогодні рятувальники – це бійці передової. Натомість вони витрачають величезні людські та матеріальні ресурси на гасіння сухої трави і смітників. Безвідповідальні дії паліїв без перебільшення перешкоджають боротьбі з окупантом. Спалювачів сухостою активно розшукують правоохоронці.

Нагадуємо, відповідно до оновленого законодавства навмисний підпал прирівнюється до диверсії і карається ув’язненням від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

«Шановні волиняни! Від вашої свідомості та відповідальності сьогодні залежить як ніколи багато. Не паліть сухостій, завадьте тим, хто нехтує попередженнями, пильнуйте ситуацію у своєму населеному пункті, повідомляйте про паліїв. Цим ви допоможете порятувати країну!» – йдеться у повідомленні.





На правах реклами