Ми у Facebook
25.03.2022, 14:11

"Любов і правда розривають кайдани рабства", - митрополит Епіфаній

Очільник Православної Церкви України опублікував нове звернення до українців.
Відеозвернення з'явилося на офіційній сторінці митрополита Епіфанія у мережі Фейсбук:



Вже місяць триває наш успішний спротив відкритій російській агресії. Але насправді нам випало завершити боротьбу проти російської імперської тиранії, розпочату ще понад століття тому. Ми довершуємо справу, розпочату ще тоді – творимо Україну, вільну від кайданів Московії. Кайданів ідеологічних, кайданів політичних, кайданів релігійних.

Любов і правда розривають кайдани рабства. «Пізнаєте істину, і істина визволить вас» (Ін. 8:32) – говорить Спаситель своїм ученикам і всьому людству, закликаючи жити і діяти за правдою.

Протягом як цього місяця відкритої агресії, так і всіх попередніх восьми років неоголошеної війни Росії проти України наша Церква постійно наголошувала: на боці нашого народу і нашої держави правда. А там, де правда, там Господь. А де Господь – там перемога!

Ми віримо в Бога, тому ми віримо в перемогу, ми наближаємо її згуртованістю, взаємною підтримкою, жертовністю, яка виявляється в захисті держави зі зброєю в руках та в служінні ближнім. Наближаємо перемогу також гарячою молитвою, яка щодня, щогодини, лине в наших храмах, лине від сотень тисяч і мільйонів сердець до Бога і святих угодників. Ця молитва – за українське військо і нашу державу, за тих, хто страждає від обстрілів російських душогубів, за біженців. Наша молитва – за перемогу і справедливий мир для України. Наша молитва – за вічний спокій у Царстві Небесному душ українських воїнів та мирних мешканців, життя яких забрали російські вбивці.

Наша молитва – також і про єдність Православної Церкви. Знову повторюю заклик Священного Синоду до братів і сестер, які поки що перебувають в підлеглості Московському патріархату: єднаймося навколо Києва, єднаймося в Помісній Православній Церкві України! Не чекайте, доки з Москви вам дадуть дозвіл чи настанову – ракети і бомби, які з облудним благословенням очільника РПЦ Кирила зараз скидають на вас російські військові, вже є відповіддю «русского міра». Цією відповіддю є ваші обстріляні, спалені, знищені храми. Цією відповіддю є мовчання Кирила на злочини російської армії в Маріуполі, Харкові, Чернігові, в десятках інших міст та сіл України.

Десятки громад, низка монастирів у різних областях України вже добровільно і усвідомлено виконали свій канонічний обов’язок і послідували Томосу про автокефалію. Робіть і ви ваш вибір на користь Церкви і України, на користь правди. Двері Православної Церкви України та наші серця відкриті для всіх вас!

Дорогі брати і сестри! Морально українці вже перемогли. А завдяки незламності духу та підтримці вільного світу ми виженемо ворога з нашої землі. Закликаю на мужнє українське військо, на Президента і уряд, на державну та місцеву владу, на весь героїчний український народ Господнє благословення!

Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

"Нехай страх буде не серед нас," - Митрополит Епіфаній

Гуртуймося. Єднаймося. Не панікуймо. Вірмо. Надіймося, - Митрополит Епіфаній

"Молімося! Про це прошу вас у ці важкі часи", - митрополит Епіфаній

"Щоденно ми молимося за порятунок і захист", - Митрополит Епіфаній





На правах реклами