Ми у Facebook
29.03.2022, 20:50

Відведення військ, накопичення техніки та деморалізація: оперативна інформація з фронту

Генеральний штаб ЗСУ на офіційній сторінці у Фейсбук опублікував оперативну інформацію станом на вечір 29 березня щодо російського вторгнення.
Як повідомляє Українська правда, ворог відводить окремі підрозділи з території Київської та Чернігівської областей та здійснює перегрупування для зосередження основних зусиль на Слобожанському та Донецькому напрямках.

На Волинському напрямку суттєвих змін в складі та положенні окупаційних військ не зафіксовано.

На Поліському напрямку ворог активних наступальних дій не проводив. Здійснював спроби вогневого ураження підрозділів ЗСУ. Перегруповується та частково відходить на територію Білорусі.

На Сіверському напрямку без суттєвих змін. Противник продовжує блокувати Чернігів, обстрілюючи цивільні та військові об’єкти. У напрямку на Бровари намагається утримати раніше зайняті позиції та не допустити подальше просування наших військ.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків. Відвів окремі підрозділи 1-ї танкової армії з району Сум за межі України, продовжив перегруповуватись, щоб перейти на інші напрямки. Посилив наступальні спроможності у напрямку на Слов’янськ.

На Південнобузькому напрямку ворог відновлює боєздатність, поповнює запаси. Намагається підготувати підрозділи до відновлення наступальних дій.

В Чорноморській та Азовській операційних зонах кораблі противника продовжують відстежувати обстановку, вести розвідку та ізолювати район ведення бойових дій.

На території рф, в Богучарі, противник знімає з довгострокового зберігання військову техніку. Понад 40% зазначеної техніки перебуває в несправному чи неробочому стані.

рф та її численна агентура в міжнародних організаціях заперечує факти транспортування та накопичення російськими військами великої кількості боєприпасів в безпосередній близькості до об’єкту “Укриття” Чорнобильської АЕС. Діяльність російських окупаційних військ в будь-який момент може призвести до детонації боєприпасів, пошкодження “Укриття” та радіаційного зараження території, де мешкають сотні мільйонів європейців.

Противник ослаблений, дезорієнтований, значна його частина відрізана від логістичного забезпечення і продовжує зазнавати втрат.





На правах реклами