Ми у Facebook
31.03.2022, 21:21

"Тому що для темряви немає страшнішої зброї за світло", - митрополит Епіфаній

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній опублікував нове звернення до українців.
Текст є наофіційній сторінці Епіфанія у мережі Фейсбук.

Чому наш ворог постійно бреше, перекручує факти, звинувачує Україну в «постановочних» зйомках та сам постійно продукує нові фейки? Чому з початку війни в росії запроваджена глобальна цензура, а за використання слова «війна» введена кримінальна відповідальність? Чому російські військові викрадають і вбивають журналістів, які висвітлюють війну, українських активістів, та й взагалі будь-кого, хто насмілюється говорити правду?

Тому що для темряви немає страшнішої зброї за світло, а правда є могутньою зброєю проти зла. Адже Господь – і є Істина.

Зло боїться правди і тікає від неї, як нічні тіні – від сонця, що сходить. Адже дотик правди до зла – вбивчий для нього. Проміння правди просвітить зло наскрізь і продемонструє кожному, чим воно є насправді – прогнилою потворою в заіржавілому панцирі брехні, який розсипається від дотику істини.

Нині, коли російська брехня у бою зіткнулася з українською правдою, весь світ побачив, чим насправді є «друга армія світу». Тисячі й десятки тисяч озброєних гвалтівників, мародерів і вбивць – ось її справжнє сьогоднішнє обличчя. Завдяки подвигу двох міжнародних журналістів, які три тижні провели в Маріуполі, переховуючись від російських окупантів і ризикуючи власним життям, весь світ побачив злочини та звірства «рятівної спецоперації». І що єдині, кого доводиться денацифіковувати і демілітаризовувати на вільній українській землі – самі ж «визволителі».

Що б сьогодні не робила російська окупаційна армія в Україні, до яких би злочинів не вдавалася, аби приховати правду, – правда незнищенна. путінській брехні не врятуватися від світла Істини, і остаточна перемога обов’язково буде за Україною.

«Суд буде один, істина утвердиться, віра зміцниться. Потім піде діло, відкриється нагорода, постане правда, перестане господарювати неправда» (3 Езд. 7: 34-35).

Закликаю Господнє благословення на українських захисників, волонтерів, нашу Україну та весь український народ!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

"Нехай страх буде не серед нас," - Митрополит Епіфаній

Гуртуймося. Єднаймося. Не панікуймо. Вірмо. Надіймося, - Митрополит Епіфаній

"Молімося! Про це прошу вас у ці важкі часи", - митрополит Епіфаній

"Щоденно ми молимося за порятунок і захист", - Митрополит Епіфаній

"Любов і правда розривають кайдани рабства", - митрополит Епіфаній





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ