Ми у Facebook
01.04.2022, 20:00

Мінування, російська мова та референум: що зараз відбувається на фронті?

Генеральний штаб ЗСУ на офіційній сторінці у Фейсбук опублікував оперативну інформацію станом на вечір 1 квітня щодо російського вторгнення.
Як повідомляє Українська правда, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області в місті Енергодар окупанти продовжують утримання місцевих жителів, яких окупанти підозрюють у організації проукраїнських акцій та підготовці диверсій проти загарбників. Співробітники фсб проводять їх допити із психологічним та фізичним тиском.

В місті Токмак окупанти 4 квітня планують провести "референдум". Зокрема, окупаційна адміністрація вже оповістила місцеве населення про цей захід.

Мелітополь тимчасово контролюють окупанти та росгвардія. Ворог розміщує серед житлових кварталів артсистеми, з яких здійснює обстріли у запорізькому напрямку.

Окупанти не полишають ідеї запровадити навчальний процес у закладах освіти за своїми стандартами та російською мовою. Освітянам, які погодяться викладати навчальні предмети, обіцяють грошову винагороду. Також, окупанти продовжують робити спроби роздачі так званої "гумдопомоги" місцевим. Водночас вони привласнюють українську гуманітарну допомогу, що прибуває з Запоріжжя.

У тимчасово зайнятому ворогом Щасті Луганської області усі спроби відновити роботу теплоелектростанції, яка зазнала значних пошкоджень внаслідок бойових дій, виявились марними — кваліфіковані фахівці залишили населений пункт.

В Станиці Луганській російські загарбники проводять пропагандистські заходи. Зокрема, працівники окупаційної адміністрації здійснюють роботу з малозабезпеченими сім’ями, що перебувають на обліку у соцслужбах, та роздають так звану "гумдопомогу".

При відході з Бучі російські окупаційні війська здійснили мінування цивільних споруд, об’єктів інфраструктури та ділянок місцевості.











На правах реклами