Ми у Facebook
07.05.2022, 13:40

Як зробити розпушувач в домашніх умовах: простий рецепт

Не хочете купувати маленькі дорогі пакетики з розпушувачем? Ви зможете приготувати його своїми руками вдома. Для приготування потрібно всього лиш кілька інгредієнтів та кілька хвилин.
Інгредієнти:

- лимонна кислота (3 частини)
- сода (5 частин)
- крохмаль (6 частин)
- мука (12 частин)

Приготуання:

Усі інгредієнти змішати.

Декілька нюансів:

- Інгредієнти для розпушувача мають бути тонкого помелу.
- Лимонна кислота має великі гранули, тому її краще подрібнити у кавомолці.
- Усі інгредієнти бажано просіяти через сито та добре перемішати у сухій ємності.
- Кукурудзяний крохмаль можна замінити картопляним.
- З крохмалем пекарський порошок довше зберігається.
- У борошні присутня волога, тому щоб сода і лимонна кислота, що містяться в ньому, не вступали в реакцію, і суміш довше зберігала свої розпушують властивості, додають крохмаль.
- Зберігати в сухій банці з кришкою, що щільно закривається!

Як краще використовувати розпушувач:

Замішуючи тісто сухий пекарський порошок змішують з борошном (воно попередньо має бути просіяне), добре перемішують і потім додають до інших інгредієнтів.





На правах реклами