Ми у Facebook
08.05.2022, 14:55

Сьогодні християнський жіночий день

фото з pravda.com.ua.

У третю неділю після Пасхи, вшановуємо святих жінок-мироносиць, наголошуючи на особливій ролі жінок у житті.
За Священним Писанням, мироносиці – це ті жінки, які принесли миро, тобто запашну олію, щоби за тогочасним юдейським звичаєм вранці після завершення суботнього дня намастити нею тіло Спасителя. Знаємо про сім жінок-мироносиць: Марію Магдалину, Марію Клеопову, Соломію, Іоанну, Марфу й Марію, Сусанну. Були й інші жінки-мироносиці, але їхні імена не згадуються у Євангелії.




Мироносиці були звичайними жінками, які не вирізнялися ані знатністю, ані освітою, ані статками. Вони супроводжували Господа Ісуса Христа та Його учнів під час подорожей і допомагали їм у різних побутових потребах. Коли Спасителя було віддано на розп’яття, а Його налякані учні, окрім святого апостола Іоана Богослова, розбіглися, то біля хреста до останнього залишалися ці жінки. Вони були свідками смерті та погребіння Господа. Вони втішали Богородицю. Вони не побоялися переслідувань та варти, що охороняла гріб Спасителя, і прийшли віддати останню шану Вчителю, виконавши поховальний звичай.

Про це йдеться на офіційній сторінці ПЦУ у мережі Фейсбук.

"За свою відданість та любов жінки-мироносиці стали першими, кому ангел сповістив про Воскресіння Господнє, а трохи згодом Сам Спаситель явився їм та промовив: «Радуйтеся!». І саме жінки-мироносиці були послані сповістити учням Христовим про воскресіння Спасителя. Вони були першими, хто серед людей поширив звістку про Воскресіння Господнє, про перемогу життя над смертю.

Тож вітаємо усіх жінок-християнок зі святом, адже ви є спадкоємицями мироносиць. Нехай приклад святих жінок-мироносиць надихає вас, а їхнє молитовне заступництво допомагає у вашому житті!", - Наголошується у повідомленні.





На правах реклами