Ми у Facebook
14.05.2022, 07:20

Що приготувати з кульбаби: мед, варення, чай (+РЕЦЕПТИ)

Весняне тепло спонукає природу квітнути. Кульбаби встелили узбіччя доріг, парки та поля. Та це не просто бур'ян, а й корисна рослина, з якої можна приготувати чимало запашних страв.
Найпопулярніша страва чи то "соус" - мед з кульбаби. "ОГО" неоднорозаво публікувала рецепти запашного штучного меду з цієї рослини:

Топ-5 рецептів з кульбаби для здорової шкіри
Як приготувати смачний мед з кульбаб


Також з кульбаби можна зварити смачний чай:

Чай з кульбаб
Вам потрібно:
2 ч. л. сухого листя,
300 мл води,
цукор або мед.
Листя переберіть, залийте окропом і дайте заваритися протягом 10 хвилин. У готовий напій за смаком додайте цукор або мед.

Чай з квіток кульбаби
Вам потрібно:

100 г квіток,
300 мл води,
цукор або мед.
Переберіть квіти, очистіть їх від комах і сміття. Потім відокремте пелюстки і покладіть їх в чашку або чайник для заварювання. Залийте водою і дайте настоятися близько 3 хвилин. За смаком додайте мед або цукор.

Омивати квіти не рекомендується, щоб не змити пилок. Якщо ви збирали рослини в перевіреному чистому місці, досить перебрати квітки, видаливши пісок і комах.

І на останок рецепт запашного бурштинового варення з кульбаби:
Для приготування бурштинового варення потрібно зібрати 360-400 квіток кульбаби з жовтою головкою разом із чашолистками, але без стебла. Збір рослини найкраще проводити на лісовій галявині, по берегах річок, струмків і озер, далеко від автомобільних доріг, заводів і фабрик опівдні в теплий сонячний день.

- Квітки промити, залити двома склянками холодної води й кип'яти протягом двох хвилин.
- На друшляк покласти шматок чистої марлі, відкинути на неї кульбаби й ретельно відтиснути.
- У концентрат, жовту воду, всипати сім склянок цукру, поставити на вогонь і довести до кипіння.
- Кип'ятити протягом семи хвилин з моменту закипання. Варення готове. Розлийте його в чисті скляні банки й закрий кришкою.

СМАКУЙТЕ НА ЗДОРОВ'Я!






На правах реклами