Ми у Facebook
04.05.2016, 21:30

Як приготувати смачний мед з кульбаб

Пропонуємо кілька оригінальних рецептів.
Усі ми чудово знаємо, що кульбаби корисні і для краси, і для здоров'я. Але цвітуть "сонячні квіти" не так вже й довго, щоб сповна натішитися їх користю. Саме тому ми пропонуємо приготувати смачний і ароматний кульбабовий мед.

Мед з кульбаб "Традиційний"

Інгредієнти:
300 шт. квіток кульбаб
1 кг цукру
400 мл води
пів лимона.

Приготування:
Закип'ятіть воду, засипте туди цукор і варіть сироп, доки він повністю не розчиниться. Суцвіття кульбаб вимийте і засипте в сироп, суміш варіть 20 хв. Наприкінці додайте до сиропу сік лимона і проваріть ще 3 хв. Зніміть сироп з вогню і залиште на добу, аби настоявся. Після цього процідіть і відіжміть через марлю. Отриманий сироп проваріть ще 20 хв. і насолоджуйтеся приємним смаком та ароматом меду. Для тривалого зберігання мед з кульбаб можете закрутити в баночки.

Мед з кульбаб "Оригінальний"

Інгредієнти:
1,6 кг цукрового піску
500 гр квітів кульбаби
12 листя вишні
6 склянок води
2 лимони.

Приготування:
Назбирайте цвіту з кульбаб і перевірте, чи немає там комах. Квіти не мийте. Лимони натріть на тертці разом з цедрою та додайте до квітів. До суміші також помістіть листя з вишні. Перемішайте, додайте воду і проваріть на повільному вогні 10 хв. безперервно помішуючи. Отриманий сироп приберіть на добу в холодне місце, а потім процідіть через марлю, додайте цукор, перемішайте і доведіть до кипіння на повільному вогні. Кульбабовий мед кип'ятіть близько 1 год. Потім остудіть і розлийте в стерилізовані банки.

Кульбабовий мед з травами

Інгредієнти:
2 склянки води
400 гр квіткових кошиків
1,2 кг цукру
сік половинки лимона
запашні трави — листя смородини (малини, вишні) або гілочки меліси лимонної.

Приготування:
Змішайте воду з цукровим піском і зваріть сироп. Цвіт кльбаб очистьте від зелені, промийте, підсушіть і опустіть в сироп. Суміш варіть не більше 20 хв. на повільному вогні. Наприкінці додайте лимонний сік. Аби мед був більш ароматним, за 5 хв. до готовності додайте до нього кілька квіточок гвоздики, 5-10 шт. вишневих, малинових, порічкових листочків або пару гілочок лимонної меліси. Готовий мед процідіть через сито, застелене марлею і розлийте в банки.

Смачного!

Статті до теми:

7 причин пити зранку теплу воду з лимоном

Варення з кульбаб: найпопулярніший рецепт з корисних квітів [+ПОРАДИ]

Топ-5 рецептів з кульбаби для здорової шкіри





На правах реклами