Ми у Facebook
16.05.2022, 12:47

Як підготуватися до поїздки в Німеччину на авто?

Чудова країна, в якій буде цікаво будь-кому, хто відкриває бізнес та шукає ділові контакти, любителю історичних пам'яток, архітектури та пейзажів, а крім того шукачеві яскравих вражень від ярмарків, фестивалів, концертів, нічних клубів. Подорож до Німеччини хоч і дуже приваблива, проте потребує ґрунтовної підготовки та знань місцевих особливостей, розглянемо основне.

Які документи потрібні?


Загалом пакет для приїзду до Німеччини аналогічний іншим європейським країнам:

• біометричний закордонний паспорт за його відсутності потрібен дозвіл або віза;
• страховка туриста, забезпечуючу медичну допомогу;
• поліс на автомобіль, часто про нього забувають, особливо якщо в основному відпочивають по готових турах чи то авіаперельотами, зараз реєструється зелена карта online, тому зробити це можливо навіть перебуваючи вже близько до границі;
• посвідчення водія – не обов'язково міжнародного зразка, втім сучасне, не паперове;
• техпаспорт;
• якщо поїздка на авто, за яким не виплачено кредит – дозвіл банку, не на своєму транспортному засобі – довіреність, у якій прописано право розпоряджатися майном зокрема за кордоном;
• роздрукована бронь у готелях та різноманітних заходах – для спрощення пояснення цілей візиту;
• підтвердження фінансової спроможності, наявність мінімальної суми грошей із собою, для Німеччини це 45-50 євро з особи на день, зважаючи що дорогою потрібно буде подолати ще й кордон із Польщею – для неї 100-300 злотих.

Підготовка автівки


Враховуючи, що доїхати до Німеччини, наприклад, з Києва необхідно подолати 1300-1400 км, машина має бути на хорошому ходу, тому техогляд обов'язковий, не кажучи, що транспортний засіб у поганому видимому стані просто не пропустять. Перевірити потрібно ходову, двигун, свічки, ремінь грм, змінити рідини, усунути будь-які неполадки та сторонні звуки. Скло – без вагомих тріщин та павутин, зовнішня обшивка – без вм'ятин, битостей.

Крім того, знадобиться:

• відсутність тонування скла;
• зібрана аптечка;
• запасне колесо з інструментами для його заміни;
• світловідбивні жилети в салоні;
• аварійний знак;
• включене ближнє світло, краще запастися лампочками;
• національна наклейка;
• шини без шипів.

Платні дороги


Зважаючи на те, що опинитися в Німеччині можна проїхавши Польщу, бажано дізнатися про особливість платних доріг в обох країнах. Польські автобани мають фіксовану вартість, залежно від рівня – 29,9-79 злотих, також є ділянки з оплатою за кілометр – 0,2 зл/км. Цікава ситуація у німців – ще перед в'їздом у країну потрібно отримати екологічну плакетку із зазначенням кольору – зони, якою можливий проїзд – від зеленої до червоної, залежно від ступеня безпеки авто. Попереду будуть зони якими дозволяється їхати тільки з певною наклейкою (плакеткою). Вартість її залежить від місця придбання €5-8. Є також платний проїзд тунелями – від виду транспортного засобу, сезону, території – €1,9-5,4, а панорамною дорогою €8,5.

ПДР та штрафи


Загалом правила пересування ідентичні європейській класиці, але зі своїми особливостями:

Швидкісний режим – у населеній місцевості 50 км/год (за 30 м до перехрестя необхідно знизити до 30 км/год), її межами до 100 км/год, на автобані рекомендується – 130 км/ч. Штраф за перевищення швидкості коштуватиме €20-700, а крім того балів, аж до позбавлення прав.
Покарання за алкоголь має різну градацію, водіям з досвідом водіння від 2 років дозволяється 0,5 проміле. За перевищення норми та коли випадки повторюються це обійдеться € 500-1500 до позбавлення прав.
Відсутність страховки на авто забере з бюджету мандрівника від €1000, це легко уникнути, адже оформляється зелена карта online віддалено з будь-якої точки світу, достатньо внести інформацію про себе та машину, витративши пару хвилин.
• Порушеннями також вважається недотримання дистанції (до €400), проїзд на червоний (€90-200), порушення паркування (€20-60), рух по зустрічці (€75-200).

Паркування


Більшість парковок платні з різним терміном використання та оплатою – є з нарахуванням кожних 30 хвилин, погодинні, у робочий та нічний час, щодня. Середній тариф – 1-3€/год.

Ціни


Щоб зорієнтуватися з бюджетом, виділеним на поїздку, варто мінімально бути ознайомленим з вартістю. Ціна палива в Німеччині у травні 2022 року - €2.066 та 2,469 за бензин 95 та 98, газ €1,1, дизель €2,1. У Польщі дешевша в середньому на 50-50 ¢. З продуктів десяток яєць, буханець хліба, 1 кг яблук, цибулі, картоплі або рису, пляшка пива, коштуватиме по €1-2. Звичайна пачка цигарок €6-9, 1 кг яловичини €14, ковбаса €8,5-22. Вечеря для двох у середньому класі ресторані – €50.

Проживання


Зняти апартаменти на місяць із однією спальнею подалі від центру міста – €400-1000, а у центрі €570-1500. У хостелі платити можна подобово €60-66, а ось готель середнього класу коштуватиме дорожче – €70-100.

Порада: на заправках, дрібних кафе, туалетах може знадобитися дрібна готівка, тому краще запастись нею заздалегідь, для Польщі у злотих, для Німеччини – у євро.

Резюме


Поїздка до Німеччини на авто може стати найяскравішою подією у житті, тільки треба трохи підготуватися. Для подорожі важлива наявність усіх необхідних документів, авто, продуманий запас фінансів, знання особливостей їзди і правил, а також душевна компанія.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ