Ми у Facebook
30.05.2022, 12:30

Не всі переселенці отримають виплати від держави. Чому?

В Україні з травня скасовують виплати для частини внутрішніх переселенців.
Про це повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна в ефірі телемарафону.

Хто зможе і далі отримувати грошову допомогу:
- Ті люди, хто проживає у зоні ведення бойових дій;
- Ті люди, чиє житло було зруйноване внаслідок війни.

«Дуже багато людей, які два місяці перебували в наших безпечних регіонах, повертаються додому, повертаються до роботи, за що ми їх дякуємо. Так ось, таким людям виплати припинятимуться з травня», – сказала міністерка.
Постановою КМУ від 16.04.2022 р. № 457 визначено оновлені умови підтримки окремих категорій населення, яке постраждало у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України. Документ чинний із 19.04.2022 року.

Передбачається, що за березень та квітень 2022 року допомога надається всім внутрішньо переміщеним особам згідно з постановою КМУ "Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам" від 20.03.2022 р. № 332.

Починаючи з травня 2022 року таку допомогу надають внутрішньо переміщеним особам, які перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), а також внутрішньо переміщеним особам, у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.





На правах реклами