Ми у Facebook
08.06.2022, 16:55

У Чернігові прем'єр-міністра Великої Британії посвятили у козаки

Чернігівська козацька громада Катерининської церкви вирішила посвятити прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона у козаки.
Про це повідомляє "Суспільне".

Прем’єр-міністр Великої Британії став козаком Борисом Чуприною.

Це наша шана та подяка цій видатній людині за те, що вона підтримувала Україну. Зверніть увагу, він в Інстаграмі підписується як Джонсонюк – це британське прізвище на український манер. Тож це не наша ідея, а він сам нам підказав, що треба робити”, — розповів заступник гендиректора Чернігівського обласного історичного музею імені Тарновського Андрій Лісовий.

Борис Чуприна не перший козак-іноземець. У козаки також посвячували засновника флоту Сполучених Штатів Америки – Джона Пола Джонса під ім’ям Павло Джонс. Він свого часу приїжджав до України та зустрічався з нашими козаками.

Андрій Лісовий також пояснив, чому саме таке прізвище обрали для нового козака.

Чому Чуприна? Бо ви бачите, що у нього на голові зачіска вільна, підкреслює його характер, підкреслює його волю. Прямо по обличчю видно, що це велика людина. То саме цю рису ми і хотіли підкреслити для того, аби в майбутньому, сказавши Борис Чуприна, всі знали за кого йдеться”.

Грамоту, яка посвідчує цей факт, відправлять до Лондона, а на пам'ять про це київські майстри Дар'я Добрякова та Юрій Кутилов намалювали Джонсона в образі "козака Мамая".


Картина залишиться у музеї Тарновського, а другий екземпляр відправлять до столиці Англії.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ