Ми у Facebook
20.06.2022, 11:10

Рівнянка розповіла про мистецтво графічного дизайну

Говоримо про освіту за кордоном та безмежний простір можливостей, любов до України, наше коріння, що нерозривно поєднаний з людиною попри величезну відстань, про проєкти, що популяризують рідне, автентичне та українське, поєднання графічного дизайну та літератури з Іриною Сичик.

1. Розкажіть про себе. Хто ви за фахом і де навчалися?

- Я – корінна рівнянка. Після закінчення школи здобула вищу економічну освіту у трьох європейських університетах: Міжнародному Університеті LCC (Литва), Університеті Манчестера (Англія) та Лювенському Католицькому Університеті (Бельгія).

2. Чому саме економіка?

- Спочатку обрала фах з усіх наявних в LCC, керуючись принципом практичності. Але згодом у процесі вивчення справді зацікавилася питанням, чому одні країни економічно процвітають, а інші – ні. Зокрема хотілося дослідити механізми для позитивних змін в Україні.



3. Чим займалися в Україні після повернення із зарубіжжя?

- Після повернення віддалено співпрацювала з міжнародною компанією «Євромонітор»: досліджувала тенденції розвитку галузей промисловості та найбільших міст світу. Пізніше розпочала власну справу у сфері графічного дизайну.

4. Розкажіть про ваші творчі, авторські проєкти: Календар патріота та набір літературних листівок.

- Мною керує бажання створювати продукцію, яка є не лише візуально привабливою, а й надихає людей працювати над собою, змінювати світ на краще. Під час створення листівок з громадянською та філософською лірикою наших класиків, а згодом Календаря патріота, намагалася заохотити українців глибше пізнавати нашу історію та культуру, щоб разом формувати успішне майбутнє.

5. Як Вам вдалося поєднати ці напрямки літератури та графічного дизайну? Хто допоміг у реалізації творчого задуму?

- Важко точно описати цей творчий процес – ідеї зачасту приходять інтуїтивно. Під час читання у свідомості виникають зорові образи; коли відчуваю, що натрапила на щось особливе, намагаюсь втілити це у графіці. Великою поміччю у реалізації задумів є моя мама, яка теж є творчою та креативною особистістю. Вона ділиться слушними порадами, допомагає в популяризації та робить власні інвестиції. Також співпрацюю з талановитою ілюстраторкою та досвідченими фахівцями в друкарській справі.

6. Як виникла ідея популяризувати українське та Україну зокрема?

- Цьому сприяла моя участь у діяльності поважної громадської організації «Просвіта». Під час розробки дизайну для сайту рівненського міського об’єднання перечитала багато матеріалів і ще більше переконалася, що нам є чим пишатися.

7. Мистецтво для вас - це...

- Можливість зворушити серце людини, перенести її у глибшу площину буття, закликати її поміркувати про те, що дійсно має цінність, – про вічне.

8. Чи складно реалізувати себе і власні ідеї в Україні?

- Думаю, труднощі є скрізь або всюди , просто вони різні. Якісне мистецтво вимагає багато зусиль, а отже інвестицій. Українці чи то з огляду на нелегкі економічні реалії, чи то через брак культурної зрілості, не завжди готові підтримувати цінні мистецькі проєкти своїм гаманцем. В розвинутих країнах люди переважно до цього ставляться з більшим розумінням та мають значніші статки, однак там спочатку треба дослідити усі нюанси культури, щоб суспільство звернуло увагу на новий продукт.

9. Чи маєте ідеї для нових починань?

- Так. Маю задум створити набір листівок з інтимною лірикою українських класиків, розробити нові випуски Календаря патріота. Велику частину роботи в графічному дизайні присвячую розробці оригінальних християнських ресурсів, тож і далі планую рухатися в цьому напрямку.

10. Які поради дасте сучасній молоді, що намагається себе знайти?

- Маючи свідомі християнські переконання, не уявляю пошуків себе поза Богом. Ісус Христос для мене є не тільки джерелом натхнення, у Ньому знаходжу свою істинну сутність. Хотіла б заохотити молодь жити заради вищої мети. Всім бажаю натхненного, продуктивного та благословенного 2022 року! Завжди буду рада плідній співпраці (Інстаграм: @ekkle_ua, @kalendar.patriota).



Єрмолова Катерина





На правах реклами