Ми у Facebook
26.06.2022, 16:58

Арестович оголосив свій прогноз: чи нападе білорусь на Україну

Олександр ЛукашенкоФото БелТА

Лукашенко не самогубця, тому він буде робити все, що в його силах, щоб до останнього моменту ухилятися від вступу у війну проти України. Хоча, звичайно, варіанти вступу Білорусі у війну все одно не можна виключати.
Про це заявив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.


Арестович вважає, вступ Білорусі у війну автоматично призведе до серйозної ескалації конфлікту загалом. При цьому осторонь не залишаться Польща і Литва. Тому Мінськ буде до останнього лавірувати; якщо Лукашенко відмовився воювати, коли вторгнення тільки почалося і доля України, здавалося, була вирішена наперед, то зараз, коли російська армія показала свою неміч, а проти путіна вже весь світ, Лукашенко і поготів відмовиться.

«Доля Білорусі як держави повисає на волосині в цьому випадку з однієї простої причини: вони вступають у війну на боці свідомо переможеного противника. Старезного, здохлого, який стерся об Попасну та Сєвєродонецьк» - зазначив радник глави ОПУ.

На думку Арестовича, Лукашенко може не побоюватися спроб його ліквідації або перевороту - навіть якщо путін вимагатиме від Лукашенка вибирати між смертю, зреченням від влади та вступом у війну. Лукашенку вірні його спецслужби, а його смерть моментально позбавить росію навіть такого баластного союзника як Білорусь.

«Його ліквідація послабить Білорусь, там почнеться все що завгодно, але тільки не зростання боєздатності... Лукашенко це знає і тому має запас для петляння. Я думаю, що він пропетляє і не підуть» - резюмував Арестович.

Про це повідомляє Слово і діло.

Нагадаємо, начальник Рівненської ОВА розповів, яка зараз ситуація на кордоні з Білоруссю





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ