Ми у Facebook
02.07.2022, 17:00

Сергіївка: спогади під уламками ракет

У кожного з нас є місця, в які хочеться повертатися знову і знову. Для мене, таким місцем була Сергіївка. Мирне курортне селище в якому і натяку на жодну військову інфраструктуру ніколи не було, стало ціллю для російських ракет.
Сергіївка – селище міського типу в Білгород–Дністровському районі, Одеської області, в якому налічується понад двадцяти здравниць, санаторіїв та дитячих оздоровчих таборів. Місце, яке вважалось за молдовською здравницю, адже багато закладів і до сьогодні були в оренді у Молдови. Тут де вирувало життя, особливо в літній сезон. Багатолюдні пляжі, та берег лиману, красива набережна сповнена українськими та молдавськими розмовами, гулом дітлахів.

Безтурботне та розмірене курортне життя курорту скінчилося в календарний розпал туристичного сезону. 1 липня 2022 року три російські ракети поцілили у дев’ятиповерховий житловий будинок, а також у бази відпочинку. Вже відомо про смерть двадцяти людей, в тому числі однієї дитини, та тридцять вісім людей доправлено до лікувальних закладів. Цей день, назавжди залишиться чорною датою в календарі Сергіївки.



Імперія – яка завжди вихвалялася своїм величчям, перетворилася в країну тероризму, яка випалює артилерійським вогнем українські міста та села. На руках якої, кров мирних українців, лік яким йде на тисячі та сотні дитячих життів. Достеменну кількість людських життів, яких нам ще доведеться дізнатися та оплакувати.



Мені запам’яталася, мирна та красива Сергіївка. Омита солоними водами Будацького лиману, огорнута в приємну прохолоду дерев та п’янкий аромат троянд. Спокійна та не метушлива, попри велику кількість туристів. Курорт з якісним сервісом та українською душею. І я щиро вірю, що вона обов’язково такою залишиться, або ж стане ще кращою.

Насправді ця історія не лише про Сергіївку, а про всі міста та села, яких змогли дістати криваві руки путінського режиму. І нам лише залишається молитися, про силу та достатню кількість зброї, для Збройних Сил України, для подолання рашиської навали.

Бережімо себе. Усе обов'язково буде Україна!





На правах реклами