Ми у Facebook
03.07.2022, 10:49

Що робити, щоб мати кращий врожай огірків: ТОП-5 методів

Липень - ідеальний місяць для того, щоб збирати врожай огірків. А скільки є рецептів з цим овочем, в тому числі, які можна вдало законсервувати на зиму.
Водночас через спеку та низку інших факторів огірки можуть жовтіти чи не плодоносити. Що ж робити, щоб цього не сталося?!
Зрозуміло, що господині та господарі вирощують огірки не для того, щоб просто мати гарне зелене листя, а насамперед, щоб отримати гарний врожай.

То ж для того треба знати серкрети підживлення цих рослин, які точно допоможуть отримувати рясні плоди довше, а також допоможуть зупинити засихання чи скручування листя.

Як визначити, чого не вистачає огіркам: поради городникам

ТОП-5 кращих порад підживлення та для росту огірків:

1. Дріжджі допоможуть краще рости

Ви не повірите, але саме дріжджі допоможуть вам отримати рясні плоди огірків. Таке підживлення оптимально проводити тричі за сезон і це допоможе мати вдалий врожай.

Рецепт приготування таокго типу підживлення надзвичайно простий. На звичайне, традиційне відро з водою води розчиняють 1 л цього органічного добрива. ППоливати таким розчином варто рясно півлітри, літра і гарний результат - гарантовано.

2. Попіл для формування плодів

Коли огірки вже виросли, мали квітки найкращий варіант підживлення є калій.Д ля того, щоб позбавити рослини браку цього мінералу городники використовують попіл. Відтак для приготування підживлення розводять один стакан попелу на десять лірів води та рясно проводять полив. Один раз в тиждень таке підживлення дасть результат.

3. Допоможе курячий послід

Для огірків корисним є і курячий послід, який зараз можна не збирати, а просто придбати у магазині. Рецепт приготування добрива з послідом теж зовсім не складний. Півлітра сухого посліду розчиняють у 10 л води. Але головний секрет у тому, що добриво має добре відстоятися 5-7 днів. Тоді ефект буде кращим.

4. Огіркам необхідний фосфор

Щоб огірки довше давали плоди - варто використати комплексні добрива. Їх можна придбати в магазині, чи зробити самомтійно. Так, на 10 л води розчиніть по 10 г калію сульфату та карбаміду. Не завадить підмішати й склянку попелу.

5. Ложка гумату творить чудеса

Добре зарекомендувало себе добриво гумат натрію. В 10-літровому відрі розчиняють 1 столову ложку гумату, а під корінь вливають по 0,5 літра розчину.

Гарного врожаю вам. Впевнені, з нашими порадами він не забариться!





На правах реклами