Ми у Facebook
25.06.2022, 20:29

Як визначити, чого не вистачає огіркам: поради городникам

Огірок – дуже популярний овоч. Його вирощують багато садівників, але не всі знають як визначити чого не вистачає рослині.
Нестача потрібних поживних елементів в огірків може бути тимчасовою та хронічною.
• Часовий з'являється після пересадки рослини на постійне місце або після похолодання.
• Хронічна форма виникає через дефіцит потрібних мікроелементів у грунті.

Чого не вистачає огіркам можна визначити за їх зовнішнім виглядом:

- Листя втратило зелений колір, стало жовтим або вже потихеньку відмирає - це вірна ознака того, що їм не вистачає потрібних мікроелементів. А саме: заліза, магнію, бору та марганцю.

- Плоди нестандартної форми, велика кількість пустоцвіту, деформовані зав'язі та квітки - не вистачає бору.

- Листя оранжевого або червоного кольору - отже потрібен магній. Якщо ж темного кольору з блакитним відтінком – фосфор та кальцій.

- Поява різноманітних плям на листках і сухі краї свідчить про нестачу цинку, молібдену та калію. Допоможуть добрива з простим та подвійним гранульованим суперфосфатом.

- Якщо листя скручується, а плоди формою нагадують грушу, рослину необхідно підгодувати розчином міді, кальцію, бору і калію.

- Також про нестачу кальцію свідчить маленький розмір плодів, водянистий смак, швидке в'янення батогів і темне, зі світлою облямівкою, листя у формі купола. Причиною такої деформації може бути кислий ґрунт. Виправити ситуацію можна за допомогою розчину із золи (на 10 л води 1 склянка золи).





На правах реклами