Коли завершується Петрів піст та що можна їсти під час нього
Апостольського посту православні християни почали дотримуватися майже відразу з часів становлення нової віри. Як говорить легенда, апостол Петро започаткував цей піст, бо так просили жінки, що хотіли зекономити продукти: змусити чоловіків менше їсти тих продуктів, яких на той час не вистачало. У своїх настановах апостоли вказували, що після П'ятидесятниці (Трійці) треба святкувати одну седмицю (один тиждень), а потім розпочинати піст.
Петрівський піст не є дуже суворим постом, оскільки є дні, коли дозволяється їсти рибу, тому що Петро і Павло були рибалками.
Є багато народних звичаїв, що пов'язані з Апостольським постом. Перший день посту вважають початком косовиці сіна, існує навіть народне прислів'я:
Коли починалася Петрівка дівчата пускали на воду вінки з квітів, що стояли в будинку на Зелені Свята. Петровий піст – це період розпалу літа, багатий на обрядові свята та народні традиції, серед яких є і свято Івана Купала.
Апостольський піст: що можна і не можна їсти?
Апостола Петра вважають покровителем рибалок, тому рибу на в цей піст їсти дозволено, однак не кожного дня: в середу і п'ятницю під час цього посту треба їсти тільки сиру їжу. У понеділки можна їсти гарячу їжу, однак без масла. У всі інші дні під час Апостольського посту можна їсти рибу, інші морепродукти, гриби, масло і, також, овочі, фрукти, каші, зелень.
Протягом Петрового посту не можна їсти м'ясо, молочні продукти та яйця. Також заборонено пити алкоголь


Неймовірно хрумкі огірки на зиму за бабусиними порадами

Цьому рецепту, навіть не знаю скільки років, але можу сказати одне, що цим рецептом користувалася і бабуся і пробушка, так що рецепт на стільки перевірений, що можете навіть і не сумніватися!
переглядів: 2019
У Сарнах волонтерки шиють амуніцію для ЗСУ

Вони роблять це ще з березня. Спочатку шили нарукавні пов’язки, потім прапори на блокпости. А пізніше почали робити більш складні вироби – розвантажувальні жилети, плитоноски.
переглядів: 303
Цікаві факти про горіхи: чому їх варто вживати

Я завжди знала, що горіхи корисні. І це все, що я про них знала. А потім пішло-поїхало: фітинова кислота, окислюючі жири, вимочуй, не вимочуй і так далі. Ось уже правда-менше знаєш, міцніше спиш. Але згодом інформація перетравилася, вщухла і тепер я можу зробити (насамперед для себе) деяке резюме.
переглядів: 365
Нереально смачне і корисне варення: рецепт

Чудовий золотистий колір, ніжний смак, приємний аромат. Однак персикове варення, приготоване в домашніх умовах, не тільки тішитиме око та смак, а й приноситиме користь. Завдяки вмісту вітамінів, фруктових кислот, пектинів страви з персиків благотворно впливають на організм людини:
переглядів: 433
Пишні оладки без борошна: у чому секрет

Смачні оладки без борошна, а головне - без великих зусиль!
переглядів: 429