Ми у Facebook
11.07.2022, 20:00

Творчість під час війни: як змінилися картини Євгенії Гапчинської

Євгенія Гапчинська відома українська художниця, її роботи відомі далеко за межами України. Картини художниці виставленні в галереях по усьому світу.
Навіть якщо ви ніколи не чули про Євгенію Гапчинську, Ви зустрічали її роботи на поштових марках, ілюстрована художницею серія зі знаками зодіаку, бачили в дитячих книгах, та зустрічали на полицях магазинів, цукерки з її малюнками.

У 2010 році вийшла книга "Піратські історії" видавництва "Розумна дитина", Євгенія Гапчинська була ілюстратором цієї книги. Потрапила до каталогу кращих дитячих книжок світу «White Ravens 2010», який видає Мюнхенська дитяча бібліотека.

Євгенія завжди позиціювала себе, як "Постачальником щастя № 1". І з цим твердженням важко не погодитися, адже її роботи викликають шквал позитивних емоцій та заряджають хорошим настроєм.

Особиста історія війни Євгенії Гапчинської


Свою історію війни, майстриня розповіла на особистій сторінці в соцмережі facebook.
Будинок сім'ї Гапчинських знаходиться в Макарівському районі, населений пункт був в окупації. Будинок розграбований та побитий окупантами.
Чоловік художниці, дизайнер та художник Дмитро Гапчинської, пішов в ЗСУ з першого дня повномасштабного вторгнення. В сім'ї доросла донька й чотирирічний син. Майстриня розповідає, що відрізала волосся, а також вже відплакала.

"Бережу сина, молюся за чоловіка.
Богу дякую, що жива.
Почала працювати."




Художниця поділилася першою роботою від початку війни, з символічною назвою "Я Безстрашна". На якій маленька дівчинка у вінку з квітів, захищає єдинорога, якого оточили хижі тигри.

Ця картина обов'язково буде символом сміливої та безстрашної боротьби українського народу, за свою свободу та незалежність.

Галерея Євгенії Гапчинської


Коли будете в столиці, завітайте в галерею Євгенії Гапчинської
За адресою:
м. Київ, вул. Михайлівська, 16 (перший поверх)
Понеділок - вихідний
Вівторок - неділя з 12.00 до 18.00
Вхід вільний

Бережіть себе! Усе обов'язково буде Україна!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ