Ми у Facebook
22.07.2022, 11:00

Консервація 2022: Чим замінити столовий оцет

Фото ілюстративне

Оцет як і сіль у консервуванні незамінні. Та чи це так? Виявляється оцет можна замінити іншими продуктами та консервувати без нього.
Оцтова кислота

Це такий же сильний консервант і не дасть бактеріям розвиватися, а також має кислинку, характерну для маринадів. Смак маринадів на основі оцтової кислоти ніжніший і менш різкий, ніж при використанні оцту. При такому способі маринування дотримуватись пропорцій: 1 г оцтової кислоти на 10 г оцету.

Лимонна кислота

Її знадобиться 1 чайна ложка на трилітрову банку. Концентрована лимонна кислота має консервуючу властивість. До того ж, саму лимонну кислоту у консервації можна замінити на цедру лимона чи апельсина.Половини цитруса достатньо для 1 літра води.

Томатний сік

Помідори та огірки можна закатати в томатному соці. Наприклад, на три кілограми овочів знадобиться два літри соку.

Таблетки аспірину

Використовують господині й ацетилсаліцилову кислоту замість оцту. Тут важливо пам'ятати, що це потрібно робити тільки коли перший розсіл з огірків злитий.

На трилітрову банку потрібно брати три пігулки аспірину, які викладають на огірки. Зверху потрібно висипати дві чайні ложки лимонної кислоти.





На правах реклами