Ми у Facebook
22.07.2022, 11:30

Тихе полювання почалось: Скільки коштують гриби на ринку?

Продовольчі ринки Луцька заполонили грибники. Тихе полювання в розпалі, урожай щедрий, тож люди активно продають зібрані плоди. Що й по скільки, читайте далі.
Журналісти «Конкурент TV» поцікавились на місцевих ринках, які ціни на перші гриби цьогоріч та які можна купити дешевше, а за які доведеться щедро заплатити.

На ринку є й маслюки, є й білі гриби, та найбільше – лисичок. Ціни на них – досить різні: стартують від 30 гривень за кілограм і сягають аж до двох сотень.

Найдешевше на ринку коштують маслюки. Їх ціна розпочинається з 30-35 гривень за кілограм. В іншому місці на ринку ці ж гриби продають по 50-54 гривні за таку ж кількість.

Щодо лисичок, то найдешевше літру цих грибів можна придбати за 70-80 гривень. Літра білих грибів – 120-200 гривень за кілограм. Вартість залежить від розміру та вигляду грибів.

За словами продавців, ціни на перші гриби цього року набагато нижчі аніж минулого. А от охочих купити грибів – набагато менше.

Щоб назбирати грибів люди прокидаються о 5 ранку, вирушають до лісу. Потім їдуть до обласного центру, облаштування на ринку і очікування на покупців. Продавчиня Надія каже – аби доїхати до Луцька та продавати тут гриби витрачає чимало коштів. Тож сидить до закриття ринку, або окупити витрати та хоч щось привезти додому.





На правах реклами