Ми у Facebook
22.07.2022, 13:27

Йдемо за покупками: Як вибрати найсмачніший кавун

Кавуни вже з початку липня з'явилися на прилавках магазинів та ринків, хоча ціна ще кусається. Як вибрати стиглий, смачний та солодкий плід? Дізнаєтесь далі.
На що звернути увагу при виборі кавуна:

- Якщо на кавуні є яскраво-жовте або помаранчева пляма, то це свідчить про те, що він стиглий. Такі плями утворюються на кавуні в тих місцях, де вони торкалися землі. Ці плями свідчать про те, що плід вже дозрів.

- Ідеальний кавун повинен бути ідеально цілим: без тріщин, прим'ятостей, западин і вже тим більше без гнилі. Через пошкоджені місця в кавун можуть потрапити бактерії, і почнуться процеси гниття. До речі, це ж стосується розрізаних кавунів. Якщо хочете купити лише половину, проси, щоб кавун розрізали при вас. Адже невідомо, скільки він пролежав на сонці до вашого приходу.

- Шкірка кавуна має бути блискучою і контрастною. Темні і світлі смуги мають бути максимально чітко позначені. Вважається, що чим темніші смуги, тим кавун має більше поживних речовин.

- Стиглий кавун має хрустіти при стисненні. Якщо ж він надто дзвенить, це може означати, що плід ще не дозрів. При постукуванні кавун має резонувати – ви можете відчути це, поклавши на нього одну долоню і постукуючи з іншого боку іншою рукою.





На правах реклами