Ми у Facebook
22.07.2022, 13:10

Варення з помідорів: рецепт мармеладного соусу до м'яса, копченостей та сиру

Варення з помідорів - одна назва викликає здивування. А коли дивишся список інгредієнтів, то смакові рецептори спрацьовують прекрасно. Має бути смачно.
Варення з помідорів – справжній делікатес для гурманів, воно має вишуканий, дуже яскравий і насичений смак. Якщо ви шукаєте нових, незвичайних вражень, це саме для вас!

Шматочки лимона нагадують цукати, колір дуже яскравий, а текстура желейна. Дуже смачно подавати таке варення як закуску, як соус до якогось контрастно солоного продукту, наприклад, сиру з пліснявою, в'яленого м'яса, копченостей. Це варення солодке та смачне саме по собі, скоріше з цитрусовим, ніж з помідорним смаком.

Що нам потрібно для варення з помідорів?
Інгредієнти:
- Помідори – 1 кг.
- Лимон – 1 шт.
- Сік яблучний – 100 мл.
- Цукор – 300 р.
- Сік лимонний – 2 ст.

Починаємо готувати за рецептом:

Помідори потрібно гарно вимити, надрізати навхрест і на пів хвилини опустити в окріп. Потім обдати холодною водою та зняти шкірку. Нарізаємо помідори шматочками.

Далі потрібно скласти їх в каструлю із товстим дном та додати нарізаний скибочками лимон прямо зі шкіркою. Всипати цукор та влити яблучний сік.

Додавання яблучного соку і лимону додасть нашому варенню пектин, якого бракує, і ту саму желейну структуру, як у джему.

Доводимо суміш до кипіння на середньому вогні. Якщо утвориться пінка - зняти її. І варити варення на невеликому вогні близько сорока хвилин.
Знімаємо проварене варення з плити, накриваємо кришкою та залишаємо на ніч.

Наступного дня потрібно додати у варення дві столові ложки лимонного соку та подрібнити занурювальним блендером до стану пюре.

Наступний крок - доводимо до кипіння варення та розливаємо по стерилізованих баночках.

Тут добре підійдуть банки з-під магазинних соусів, гірчиці, намазок.

Закоркувати та поставити банки в каструлю з водою. На дно каструлі покласти кухонний рушник. Вода має доходити до двох третин висоти баночок. Поставити каструлю зі баночками на невеликий вогонь, довести воду до кипіння і стерилізувати двадцять хвилин. Щільно закрутити кришки і остудити. Зберігати таке варення найкраще у холодильнику.

Смакуйте варення з помідорів на здоров'я!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ