Варення з помідорів: рецепт мармеладного соусу до м'яса, копченостей та сиру
Шматочки лимона нагадують цукати, колір дуже яскравий, а текстура желейна. Дуже смачно подавати таке варення як закуску, як соус до якогось контрастно солоного продукту, наприклад, сиру з пліснявою, в'яленого м'яса, копченостей. Це варення солодке та смачне саме по собі, скоріше з цитрусовим, ніж з помідорним смаком.
Що нам потрібно для варення з помідорів?
Інгредієнти:
- Помідори – 1 кг.
- Лимон – 1 шт.
- Сік яблучний – 100 мл.
- Цукор – 300 р.
- Сік лимонний – 2 ст.
Починаємо готувати за рецептом:
Помідори потрібно гарно вимити, надрізати навхрест і на пів хвилини опустити в окріп. Потім обдати холодною водою та зняти шкірку. Нарізаємо помідори шматочками.
Далі потрібно скласти їх в каструлю із товстим дном та додати нарізаний скибочками лимон прямо зі шкіркою. Всипати цукор та влити яблучний сік.
Додавання яблучного соку і лимону додасть нашому варенню пектин, якого бракує, і ту саму желейну структуру, як у джему.
Доводимо суміш до кипіння на середньому вогні. Якщо утвориться пінка - зняти її. І варити варення на невеликому вогні близько сорока хвилин.
Знімаємо проварене варення з плити, накриваємо кришкою та залишаємо на ніч.
Наступного дня потрібно додати у варення дві столові ложки лимонного соку та подрібнити занурювальним блендером до стану пюре.
Наступний крок - доводимо до кипіння варення та розливаємо по стерилізованих баночках.
Тут добре підійдуть банки з-під магазинних соусів, гірчиці, намазок.
Закоркувати та поставити банки в каструлю з водою. На дно каструлі покласти кухонний рушник. Вода має доходити до двох третин висоти баночок. Поставити каструлю зі баночками на невеликий вогонь, довести воду до кипіння і стерилізувати двадцять хвилин. Щільно закрутити кришки і остудити. Зберігати таке варення найкраще у холодильнику.
Смакуйте варення з помідорів на здоров'я!
консервація, соус до сиру, соус до м'яса, соус з помідорів, соус, варення, рецепт з помідорів, заготовки, закрутки
Маринований часник: смачна заготовка на зиму
Маринований часник , який є чудовою альтернативою свіжому продукту. До речі, він не має такого сильного запаху. Маринування- це чудовий спосіб зберегти часник на зиму
переглядів: 234
Як швидко зняти свербіж і біль після опіку кропивою: покрокова інструкція
Кропива – це рослина, яка при контакті з шкірою може викликати сильне печіння, свербіж та подразнення.
переглядів: 316
Вбудовані посудомийні машини: найкращий вибір для вашої кухні
Вибір посудомийної машини є важливим рішенням для кожної сім'ї, яка прагне зекономити час та воду. Вбудовані моделі шириною 60 см ідеально підходять для більшості кухонь, пропонуючи максимальну місткість та продуктивність. Ознайомитись з цим видом посудомийних машин більш детально можливо за посиланням https://comfy.ua/ua/dishwasher/tip_posudomoechnoj_mashiny__vstraivaemaja__vid_posudomoechnoj_mashiny__shirokaja-60-sm/.
переглядів: 78
Уточнення облікових даних у військкоматі (ТЦК та СП)
Процедура уточнення облікових даних у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), відомих раніше як військкомати, є важливою складовою забезпечення актуальних відомостей про військовозобов'язаних громадян. Регулярне оновлення даних дозволяє зберігати актуальну інформацію про стан здоров'я, сімейний стан, місце роботи або навчання, а також інші важливі відомості, які можуть вплинути на порядок призову або відстрочку від служби.
переглядів: 154
Хто отримає підвищену допомогу по безробіттю з жовтня 2024 року?
Таке рішення ухвалив Державний центр зайнятості України.
переглядів: 329