Готуємо вишуканий десерт: Маренговий рулет з ягодами
6 білків
200 г цукру
100 г цукрової пудри
1 ч л лимонного соку
30 г кукурудзяного крохмалю
дрібка солі
1 ч л ванільного цукру
Начинка:
200 мл сметани
200 г сиру кисломолочного
1 пачка загущувача для сметани
100 г цукрової пудри
ягоди (підійде малина, чорниця, полуниця, вишня, ожина).
Спосіб приготування маренгового рулету:
Білки мають бути кімнатної температури, тож дістаньте яйця з холодильника заздалегідь. До білків додайте дрібку солі і збийте на середній швидкості їх до утворення піни. Далі додавайте цукор невеликими порціями і збивайте також на середній швидкості, до утворення гладкої повітряної маси, хвилин 8, за цей час цукор розчиниться. Далі додайте лимонний сік та цукрову пудру та на максимальній швидкості добийте білкову масу. Додайте до неї просіяний крохмаль та акуратно перемцішайте лопаткою.
На деко застеліть пергамент та розрівняйте на ньому тісто, товщина сирого коржа - 1-1,5 см.
Духовку розігрійте до 140-150 градусів та поставте випікатись корж на 30-35 хвилин до румяної кірочки.
Готовий корж накрийте іншим листом пергаменту, переверніть та зніміть той лист, на якому він випікався. Дайте охолонути. Приготуйте крем. Інгредієнти для начинки збийте міксером. Спочатку блендерніть сир, додайте по ложці всю сметану, всипте пудру та ваніль. Охолоджений корж перемасть кремом, посипте зверху ягодами до смаку. Загорніть корж в рулет, притримуйте пергаментом на якому він лежить. Корж із запепеченої сторони може тріскати, це нормально, він же білковий. Верх можете також прикрасити кремом і ягодами.
Смачного!
рулет з ягодами, десерт на літо, маренговий рулет, маренга, рецепт рулету, споживач
Як відновити організм після зимових свят: корисні поради
Після тривалих зимових свят часто важко повернутися до звичного ритму життя. Калорійна їжа, порушення режиму сну та зниження фізичної активності можуть негативно вплинути на самопочуття. Ось кілька порад, як допомогти організму відновитися.
переглядів: 485
Рівнян запрошують на гала-концерт XXI фестивалю "Різдвяні піснеспіви"
Уже 6 січня 2024 року, о 16:00 у великій залі Міського Будинку культури відбудеться святковий гала-концерт, який об’єднає найкращих виконавців і колективи Рівненщини.
переглядів: 492
Куди рівнянам подіти ялинки після свят: рекомендації міської влади
Після завершення різдвяно-новорічних свят мешканці Рівного почнуть прибирати ялинки зі своїх осель. Для зручності рівнян та дотримання екологічних стандартів міська влада надала рекомендації щодо правильної утилізації святкових дерев.
переглядів: 232
Водохресний святвечір 2025: що поставити на стіл та як святкувати
5 січня 2025 року українці відзначатимуть Водохресний святвечір — останній день перед великим святом Хрещення. Цього дня дотримуються суворого посту, відмовляючись від м'яса, молочних продуктів та яєць. Віруючі набирають водохресну воду, вважаючи її цілющою.
переглядів: 546
Голодна кутя на Святвечір: традиційний рецепт
Голодна кутя, або як ще називають Друга кутя чи Голодний Святвечір, проводиться напередодні Хрещення. Відзначають це свято 5 січня.
переглядів: 340