Ми у Facebook
23.07.2022, 07:20

Готуємо вишуканий десерт: Маренговий рулет з ягодами

Якщо бажаєте посмакувати ніжним вишуканим десертом вдома - готуйте маренговий рулет з ягодами. Смачно, швидно, естетично!
Інгредієнти:

6 білків
200 г цукру
100 г цукрової пудри
1 ч л лимонного соку
30 г кукурудзяного крохмалю
дрібка солі
1 ч л ванільного цукру

Начинка:

200 мл сметани
200 г сиру кисломолочного
1 пачка загущувача для сметани
100 г цукрової пудри
ягоди (підійде малина, чорниця, полуниця, вишня, ожина).



Спосіб приготування маренгового рулету:

Білки мають бути кімнатної температури, тож дістаньте яйця з холодильника заздалегідь. До білків додайте дрібку солі і збийте на середній швидкості їх до утворення піни. Далі додавайте цукор невеликими порціями і збивайте також на середній швидкості, до утворення гладкої повітряної маси, хвилин 8, за цей час цукор розчиниться. Далі додайте лимонний сік та цукрову пудру та на максимальній швидкості добийте білкову масу. Додайте до неї просіяний крохмаль та акуратно перемцішайте лопаткою.

На деко застеліть пергамент та розрівняйте на ньому тісто, товщина сирого коржа - 1-1,5 см.

Духовку розігрійте до 140-150 градусів та поставте випікатись корж на 30-35 хвилин до румяної кірочки.

Готовий корж накрийте іншим листом пергаменту, переверніть та зніміть той лист, на якому він випікався. Дайте охолонути. Приготуйте крем. Інгредієнти для начинки збийте міксером. Спочатку блендерніть сир, додайте по ложці всю сметану, всипте пудру та ваніль. Охолоджений корж перемасть кремом, посипте зверху ягодами до смаку. Загорніть корж в рулет, притримуйте пергаментом на якому він лежить. Корж із запепеченої сторони може тріскати, це нормально, він же білковий. Верх можете також прикрасити кремом і ягодами.

Смачного!





На правах реклами