Хрумкі мариновані огірки: супер рецепт
600-800 г невеликих огірків
У кожну банку покладіть по:
10 зерен гірчиці
1-2 лаврових листи
3 горошини чорного перцю
3 горошини духмяного перцю
2 зубчики часнику
2 бутони гвоздики
Для маринаду:
3,5 л холодної води
500 мл оцту 9%
400 г цукру
150 г солі
Ретельно помийте 600-800 г невеликих огірків. Кількість залежить від розміру, радимо обирати невеличкі, довжиною приблизно 6-8 см. Викладіть огірки у каструлю чи миску з холодною водою на 1 годину.
Зваріть маринад. Влийте у каструлю 3,5 л води. Всипте 400 г цукру та 150 г солі. Доведіть до кипіння на середньому вогні, розмішайте, сіль та цукор мають розчинитися. Зніміть каструлю з вогню та влийте 500 мл оцту 9%. Ще раз перемішайте.
Стерилізуйте банки будь-яким зручним способом. На дно кожної банки викладіть спеції: по 10 зерен гірчиці, 1-2 лаврових листи, 3 горошини чорного перцю, 3 горошини духмяного перцю, 2 зубчики часнику і 2 бутони гвоздики. Листя смородини та парасольки кропу кладіть за бажанням.
Розкладіть зверху огірки. Намагайтеся викладати їх так, щоб вони щільніше прилягали один до одного. Залийте огірки у банках гарячим маринадом.
Широку ємність чи велику каструлю застеліть рушником та поставте зверху банки, не закручуючи кришками. Налийте води, щоб вона досягала приблизно ¼ висоти банок. Доведіть до кипіння та стерилізуйте банки з огірками та маринадом 10-15 хвилин. Якщо у вас немає великої ємності, щоб робити це одночасно, стерилізуйте банки по черзі чи партіями.
Далі закатайте банки кришками чи використовуйте кришки, що закручуються. Переверніть банки кришками донизу, накрийте рушником та залиште на ніч. Після цього перенесіть для зберігання у прохолодне місце.
Рецепт від Євгена Клопотенка.

маринад для огірків, консервовані огірки, хрумкі огірки, споживач
Укрзалізниця додала рейс Інтерсіті Київ-Луцьк на Великдень: потяг курсує через Рівне

Купувати квитки можна вже зараз в застосунку, на сайті та в квиткових касах вокзалів.
переглядів: 191
Смажена риба з ідеальною скоринкою: один інгредієнт, що змінює все

Риба — це не лише смачна, а й надзвичайно корисна частина збалансованого раціону. Її варто включати в меню регулярно, адже вона багата на білки, омега-3 жирні кислоти та інші цінні мікроелементи.
переглядів: 250
У Рівному можна отримати електронні документи на машину

Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу тепер доступне у зручному електронному форматі. Воно містить всю необхідну інформацію з Єдиного державного реєстру транспортних засобів і має унікальний електронний ідентифікатор.
переглядів: 346
Гороскоп на 10 квітня: енергійний день видасться до декількох знаків зодіаку

Щоденний гороскоп на 10 квітня 2025 року показує, що одні знаки зодіаку матимуть виняткові можливості, а інші можуть зіткнутися з певними труднощами. Овнів, Раків і Водоліїв очікує успішний день, сповнений позитивної енергії та нових можливостей.
переглядів: 657
Свиняча рулька в пиві - смачна страва до Великоднього столу

Свиняча рулька в пиві, обсмажена з додаванням ароматного золотистого напою, стане справжньою родзинкою до святкового столу.
переглядів: 425