Ми у Facebook
23.07.2022, 15:18

Ледь не потрапила в шахрайську пастку: досвід продажу на маркетплейсі

Усі ми маємо речі, техніку, предмети вжитку, якими вже давно ніхто не користується. Вони займають чимало простору. А вільний простір, навіть в умовах великої квартири необмежений, й зазвичай його критично не вистачає.
Хто як влаштовує розвантаження шаф, одні відвезуть на дачу, можливо знадобиться, інші роздають, чи продають на різних майданчиках.

Так от і я, вирішила продати зволожувач повітря, бо вже не мала в ньому потреби.

Виставила оголошення на всім відомому маркетплейсі olx, та стала чекати клієнтів.

Шахраї реагують швидко


Не минуло й пів години, як на мій вайбер прийшло повідомлення від невідомого номеру. В якому молода жінка (таке враження складено з фото), ввічливо уточнювала чи у моїй техніці немає дефектів, а також чи матиму змогу сьогодні відправити посилку. Я підтвердила справність та хороший стан товару, та порекомендувала в разі бажання придбати, скористатися послугою "olx доставка".

Для довідки! "Olx доставка" це якраз той інструмент, який дозволяє убезпечити від недобросовісних продавців та покупців. По такому принципу працюють всесвітньо відомий аліекспрес, та інші великі маркетплейси. Обираючи цю опцію, при замовленні покупець оплачує кошти olx, продавець отримує сповіщення від olx про замовлення, надсилає товар. Лише після того, як покупець забирає товар у перевізника, продавцю оплачується вартість покупки.

Здається хороша ініціатива, яка буде сприяти безпечності покупок, але в нас аферисти знаходять шляхи збагачення і в таких випадках.

Отож, в продовження моєї історії, через кілька хвилин після вищеописаного листування, від мого потенційного покупця прийшло посилання нібито на olx, з проханням підтвердити замовлення. Я відповіла, що переходити не буду, що якщо замовлення зроблене я за кілька хвилин отримаю сповіщення від olx. На що мені дуже наполегливо та обурено вмовляли перейти по посиланню, адже в неї кошти списалися, і відправлення товару їй потрібно вже сьогодні.

Продавати та купувати обачно


Звісно, я нікуди не переходила, адже спершу ніж виставляти товар на продаж ознайомилася з умовами роботи цієї послуги, а саме "olx доставки".
Коли ви будете продавати, чи купувати на подібних майданчиках пам'ятайте кілька правил:

• Вивчіть умови роботи, й правила безпечних покупок в тому числі. Інколи здається що це марне витрачання часу, але цих кілька хвилин, збережуть ваші кошти.
• Не переходьте за незрозумілими посиланнями, від нібито olx чи Приват 24. Ці шахрайські ресурси з'являється як гриби після дощу.
• Перевіряйте всі замовлення, здійснюйте оплати, робіть підтвердження лише на сайті де розміщували замовлення.
• Завжди зберігайте холодний розум. Ейфорія від "вдалого продажу", може приспати вашу уважність до деталей.

Бережіть себе, та свої кошти.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ