Ми у Facebook
25.07.2022, 13:00

Секрети господині: Як зварити розсипчастий рис

Як зварити рис, щоб він був розсипчастим, а не склеївся в один клубок. Декілька порад допоможуть вам зробити смачний гарнір.
1. Зберігайте правильні пропорції води та крупи, коли варите рис:

пропарений — 1 склянка рису на 2 рідини;

довгозернистий рис — на 1 склянку крупи потрібно від 1,5 до 2 склянок води;

дикий — для 1 склянки рису потрібно аж 3 склянки рідини;

коричневий рис — на 1 склянку рису знадобиться від 2,5 до 3 склянок води;

круглозернистий — такі ж пропорції рису і води, як в для коричневого;

рис басматі — для однієї склянки рису до 1,5 склянки води;

рис жасмин — на 1 склянку рису потрібно 1,5-1,7 рідини.

2. Мішати - не мішати

за час приготування рис можна перемішати тільки один раз – відразу після закипання води. Після цього перемішувати рис не варто.

3. Правильно вимитий рис, половина успіху

промити рис під проточною водою потрібно 5-7 разів . Так ви зможете зменшити кількість крохмалю, який і є причиною додаткової клейкості готової страви. Щоб спростити процес промивання рису, використовуйте сито.





На правах реклами