Ми у Facebook
25.07.2022, 18:20

Післявоєнний період: за яким планом відновлюватиметься Україна?

Перша леді України розповіла про своє бачення відновлення України після війни.
Під час Другого міжнародного саміту перших леді та джентльменів у Києві Олена Зеленська назвала формулу майбутнього відновлення держави: це - безпека, відбудова інфраструктури і фізичне та психологічне відновлення здоров'я українців.

"Я вважаю, що нашу формулу відновлення можна скласти у три основні частини. Перше і найголовніше - це безпека, щоб припинили прилітати в мирні міста і села ракети. Бо ми можемо відновлюватися безкінечне число разів, і знову будуть руйнування. Тому, в першу чергу, у відновленні - це закрите небо і спокій", - сказала Олена Зеленська.

Другий чинник - це відбудова інфраструктури будинків, шкіл, садочків та лікарень. Третя складова - психологічне та фізичне відновлення українців.

"На жаль, ми бачимо, що буде зростати кількість людей з інвалідністю, фізичними травмами, ушкодженнями. І маємо всі разом з цим впоратися. Але є і душевні рани. Саме для того, щоб ми не відчували страшних наслідків у майбутньому, ми заснували Національну програму психологічного відновлення. Я дуже хочу, щоб вона запрацювала, і ми показали нашу працюючу модель світові. Тому що, на жаль, у світі не стає менше кризових ситуацій, страшних подій, які впливають на людей. І зараз в України є шанс, щоб допомогти не тільки собі, але й світові також", - зазначила дружина Президента.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ