Ми у Facebook
31.07.2022, 18:05

На Рівненщині жінку вкусила змія: потерпіла у лікарні

29 липня до Володимирецької лікарні через укус змії госпіталізували 32-річну місцеву жительку.

Про це інформує Головне управління ДСНС України у Рівненській області.

Як з’ясувалось подія сталася у Вараському районі, під час збирання ягід у лісі, жінку вкусила змія.

На даний момент вона знаходиться під наглядом лікарів.

Що потрібно робити, якщо вас вкусила отруйна змія:

- У разі укусу намагайтесь якнайшвидше потрапити до лікувальної установи. Лише кваліфікований медик зможе надати необхідну допомогу. Якщо ж транспортування до лікарні вимагає певного часу, необхідно надати домедичну допомогу постраждалому. В першу чергу, потрібно обробити рану антисептиком (йод, спирт, зеленка). У випадках, коли укус прийшовся на руку або ногу, кінцівку потрібно зафіксувати, наклавши на неї шину. Необхідно зберігати спокій та менше рухатися для запобігання поширення отрути лімфатичними судинами. Треба пити багато води, оскільки потерпілий стимулює власний діурез, в результаті чого будуть виводитися токсини, які могли б потрапити в кров при укусі.
- При транспортуванні потерпілого необхідно покласти уражену кінцівку на підвищення. За можливості прикласти до місця укусу лід або щось холодне, попередньо обгорнувши в тканину. Не рекомендується відсмоктувати отруту, адже таким чином вірогідність зараження збільшується, до того ж, небезпеці піддається і людина, у якої отрута опинилась у роті. Постраждалому категорично заборонено накладати джгут на місце укусу, припікати рану та вживати алкоголь, тому що це лише погіршить його стан.
- Укус змії має важкі прояви та серйозні наслідки. Особливо тяжко вони відображаються на дітях, людях похилого віку, алергіках та особах зі зниженим імунітетом. Отрута гадюки має гемолітичну дію на людський організм. Після укусу на ураженому місці утворюється болючий набряк з множинними дрібними крововиливами – геморагіями. Отрута швидко вражає життєво важливі системи організму людини: з’являється загальна слабкість, сильно знижується тиск, виникає головний біль, задишка, запаморочення, набряк тканин та запалення лімфатичних вузлів.





На правах реклами