Ми у Facebook
01.08.2022, 15:14

Кабачкові дольки в хрумкій паніровці: сезонний рецепт

Коли сезон молодих кабачків у самому розпалі, саме час порадувати близьких корисною смакотою у вигляді кабачкових часточок у хрумкій сирній паніровці.
Інгредієнти:

- мука - 1/2 ст.
- яйця – 2 шт.
- сухарі панірувальні – 3 ст.л.
- сир твердих сортів – 200 гр.
- сіль, куркума/паприка, приправи до смаку (у мене прованські трави)

Приготування:

1. Готуємо кабачки. Беремо молоді плоди, у яких шкірка зверху ще не встигла затвердіти. Якщо зрілі шинки доведеться очистити від товстої верхньої шкірки, то молоденькі не потребують чищення. Молоді плоди використовують повністю, без відходів. Кабачки розрізаємо довгими пластинами, а пластини нарізаємо тонкими брусками.
2.Готуємо паніровку. Насипаємо в зручний посуд панірувальні сухарі та тертий сир. Додаємо до них куркуму та паприку, завдяки яким панірування набуває більш апетитного яскравого кольору. Куркума/паприка надасть нашій закусці золотистого кольору.
3. В окремому посуді збиваємо яйця із сіллю.
4. Обвалюємо добре шматочки кабачків у борошні, потім занурюємо у збите яйце і наостанок відправляємо в сухарно-сирну суміш.
5. Запікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці на папері для випікання.

І ніякого жиру, який кабачки так сильно вбирають. Подавати до столу теплими зі сметанним соусом на ваш смак. Зникають миттєво.





На правах реклами