07.08.2022, 16:10

Нереально смачне і корисне варення: рецепт

Чудовий золотистий колір, ніжний смак, приємний аромат. Однак персикове варення, приготоване в домашніх умовах, не тільки тішитиме око та смак, а й приноситиме користь. Завдяки вмісту вітамінів, фруктових кислот, пектинів страви з персиків благотворно впливають на організм людини:
- покращують діяльність головного мозку;
- стимулюють обмін речовин;
- знімають нервову перевтому;
- служать профілактиці хвороб серця;
- зміцнюють судини;
- підвищують імунітет;
- протидіють розвитку анемії.

СКЛАДОВІ:

- Персики - 3кг.
- Апельсини - 1кг.
- Лимон - 2 шт.
- Цукор - 3,5 кг.

ПРИГОТУВАННЯ:

Персики очистити від шкірки, витягнути кісточку. Нарізати на 4 частини. Апельсині промити. Поділити навпіл, очистити від кісточок, поділити на невеликі шматочки. Так само і лимон.
Усі підготовлені фрукти пропустити через м'ясорубку. Перекласти у великий посуд. Засипати цукром, перемішати добре. Бажано, протягом кількох годин періодично перемішувати, щоби цукор повністю розчинився.
Готовий продукт перекласти до контейнерів. Зберігати, суворо, біля морозилки.
Таке варення можна зберігати кілька місяців. Це дуже смачно, обов'язково спробуйте і не забувайте ділитися з подружками!