Ми у Facebook
08.08.2022, 16:15

Рівнянин зібрав майже 400 тисяч гривень для ЗСУ вуличними концертами

Він провів 75 сольних концертів на підтримку ЗСУ. А також близько 10 концертів спільно з колегами. Всі кошти, які вдається виручити під час виступів він передає для військових. Тим самим наближаючи перемогу своїм, культурним фронтом…

Максим ПРОКОПЧЕНКО, музикант



Я за професією є музикантом. Завжди знав, що саме з цим прагну пов’язати своє життя. Навчався в музичній школі, в музичному училищі та університеті мав бути викладачем музики. Потім в додаток до всього почав співати. Далі в моєму житті був період, коли я займався страхуванням життя і в мене це досить непогано виходило. Але все змінила війна…

З першого дня війни у мене були різні думки. Спочатку думав записатися в територіальну оборону, а далі почав активно займатися волонтерством і «пішло-поїхало». Маю невеликого буса. Тому від початку війни підвозив людей до кордону, допомагав у евакуації. А далі зрозумів, що можу допомагати і тримати свій, мистецький фронт.

Так, зібравшись з думками. Пішов у міську раду, щоб мене скерували, як зробити цей процес правильно. Адже не можна просто стати на вулиці з коробкою та збирати кошти. Це неправильно. Моєю ціллю було робити все згідно правил. Тому я маю усі відповідні документи та підтвердження того, що усі виручені під час концертів кошти я передаю на підтримку наших військових.



Перші мої концерти, як би дивно це не звучало, пройшли не на Рівненщині, а на Волині. Далі була Львівщина. А потім Прикарпаття і нарешті рідне Рівне. Інструменти і все необхідне в мене було, тому концерти йшли один за одним.
Я отримую максимальне натхнення та позитив, коли співаю.

Приємно, що практично усі люди дуже гарно реагують та підтримують коштами. Загалом я сольно відіграв 75 концертів за які зміг виручити 372 646 гривень. Крім того, були ще концерти з колегами-музикантами і там теж зібрана сума близько 30 тисяч гривень.



Зібрані кошти я передаю ГО «Рівненське обласне відділення Національної Всеукраїнської Музичної Спілки», а також військовим, які особисто пишуть мені і просять про підтримку. Тобто частиною грошей розпоряджаюся сам, а частиною - спілка.

Моє зараз найбільше бажання, щоб війна якнайшвидше закінчилася. Але я не просто чекаю завершення війни, а нашої перемоги і вірю, що після цього я відіграю ще не один концерт!







На правах реклами