Ми у Facebook
10.08.2022, 00:48

Що таке тактичний одяг і яким він має бути?

Сучасний одяг у стилі мілітарі використовується не тільки військовими. Він став досить популярним і серед цивільного населення.
Попит на такі товари в Україні став причиною появи широкого асортименту моделей "Wiking", які можна обрати на сайті https://wiking.ua/catalog/odezhda/. Але при виборі такого одягу, а також іншого спорядження для військових чи активного відпочинку слід враховувати певний перелік факторів, що напряму впливають на зручність експлуатації та довговічність виробів.

Покрій


Армійський тактичний одяг має відповідати певним вимогам:

Зручність. Для військової екіпіровки, це поняття включає не тільки комфорт при носінні, але і зручність при надяганні, застібанні, ремонті й т.п. Одяг не повинен обмежувати рухи, як при звичайних повсякденних роботах, так і при більш активному використані – біг, стрибки, різкі та сильні випади та рухи руками тощо. До зручності використання також можна додати наявність кишень, застібок, та інших елементів, що можуть бути використані для підгонки виробу до конкретної фігури.

Зносостійкість. Тканина, з якої представлений тактичний одяг в інтернет-магазині Wiking, має велику міцність на розрив та стійкість до стирання. Можливість витримати великі навантаження визначає довговічність використання виробу, навіть в умовах інтенсивної експлуатації.

Захисні характеристики. Мова йде про фізичний захист від зовнішніх впливів: механічні пошкодження, погодні умови, включаючи температуру та опади. Також у поняття захисних параметрів технічного одягу входять його маскувальні можливості. Непомітність на певному фоні, як природному, так і техногенному.

Тканини




Малюнок на камуфляжній формі можна умовно розділити на дві основні категорії:

• стандартний захисний - використовується в армійських підрозділах різних країн світу;
• нестандартний декоративний - відрізняється яскравими кольорами на "камуфляжну" тематику.

Одяг у стилі мілітарі може бути пошитий з тканини, забарвлення якої складається з плям темно і світло зеленого, коричневого, чорного і т.п. Це, так званий лісний камуфляжний малюнок. В залежності від загального фону його, своєю чергою, можна розділити на окремі категорії:

• Сельва або Джунглі – переважають насичені темно зелені кольори;
• Буш, Саванна – більше пісочного та світло зеленого кольору.

Загалом, конкретна назва забарвлення моделі військового одягу не має особливого значення. Вибір слід здійснювати у залежності від оточення ймовірного місця експлуатації.

Щодо декоративного камуфляжу, то плями можуть бути хаотично розкиданими, чи створювати певний малюнок. Наприклад, принти на рослинну тематику "кленове листя", "осоки та очерет" і таке інше.

У зимових малюнках, що наносяться на мілітарі одяг переважають білі, блакитні та світло сірі кольори. Окремо слід відзначити "міський" камуфляжний малюнок. Тут переважає хакі, графітовий, чорний та усі відтінки сірого кольору.





На правах реклами