Ми у Facebook
11.08.2022, 13:00

Як боротися з фітофторою на помідорах: ТОП-5 народних методів

Багатьом садівникам відоме таке явище як фітофтороз. Він може погубити не тільки городні культури: картоплю, помідори або баклажани, а й садові рослини. Тому, боротьба з фітофторою – щорічна турбота багатьох городників. Що таке фітофтора на помідорах і як боротися народними засобами.
Фітофтора – це грибне захворювання, що паразитує, в основному, на пасльонових культурах. Хворобою буває охоплена вся рослина, аж до листя, плодів і бульб.

Існують різні способи боротьби з цим небезпечним захворюванням за допомогою народних засобів.

Молочна сироватка



Потрібно розвести в рівних пропорціях сироватку і воду і обприскувати рослини з початку липня. Таку процедуру можна проводити щодня.

Настій часнику з марганцівкою



Для приготування цього народного засобу від фітофтори знадобиться 100 грамів часнику (можна використовувати будь-які частини цієї культури). Їх необхідно подрібнити, залити 1 склянкою води і настоювати протягом 1 доби. Далі розчин потрібно процідити, довести об’єм до 10 літрів водою і додати 1 грам марганцівки. Рослини обробляють таким настоєм кожні 10 днів.

Молоко з йодом



Цим незвичайним розчином обприскують рослини кожні 2 тижні. Приготувати його можна так: 1 літр знежиреного молoка розводять в 10 літрах води і додають 15 крапель йоду.

Кухонна сіль



Найпростіший народний засіб від фітофтори, який не дасть зіпсувати урожай томатів. Для приготування цього засобу необхідно взяти 1 склянку солі і розвести його в 10 літрах води. Таким препаратом обробляють великі, але ще зелені плоди помідорів. Таку обробку від фітофтори проводять 1 раз на місяць.

Дріжджі



Цей спосіб допоможе на початковому етапі фітофтори. Як тільки з’явилися перші ознаки фітофтори, рослини рекомендується обробити наступним народним засобом: 100 грамів дріжджів розвести в 10 літрах води






На правах реклами