Ми у Facebook
13.08.2022, 16:30

Переможниця Всесвітніх ігор Іванна Крупеня: "Нам зараз так потрібні такі перемоги!"

Її багато хто знає як чемпіонку України та Європи. Але мало хто знає про те, що вона встигла змінити професійний бокс на поліцейську форму. Іванна Крупеня нині патрульна поліцейська підрозділу ТОР, яка мала честь виступити на Всесвітніх іграх серед поліцейських та пожежників у Нідерландах.
Сила духу та витримка - це точно про Іванну Крупеню, професійну боксеру, яка пройшла сотні виступів. А два роки тому вирішила завершити професійну спортивну кар’єру та почала працювати на благо громади в якості патрульної.



За її плечима – сім перемог на Чемпіонаті України та досягнення серед призерів чемпіонатів Європи з боксу. Водночас спорт – це завжди маса викликів та висока ймовірність травм. Саме так сталося і з Іванною. Вона вимушена була завершити виступи у професійному спорті через травму. Але працюючи в поліції вона не втрачала можливості займатися і не забарилося запрошення від якого Іванна не змогла відмовитися.

Рівненську патрульну запросили виступити на Всесвітніх іграх серед поліцейських і пожежників, які проходять у Нідерландах. Лікарі та реабілітологи, які займалися з Іванною після травми були не в захваті від такої ідеї і навіть відмовляли її від участі. Та боксера все ж вирішила виступити на такого рівня змаганнях та розпочала активну підготовку. Тренування були постійними та дуже виснажливими, але дівчина впоралася.



- Коли я отримала пропозицію виступити на чемпіонаті світу серед поліцейських, зрозуміла, що це доля, і не дарма, я тримала себе в формі та тренувалась. За всі мої минулі спроби піти з боксу я зрозуміла одне – цей вид спорту мене не відпустить. Що ж, не буду цьому пручатись, - ділиться спогадами Іванна.

Часу готуватися було не так багато, але за такий короткий термін Іванна змогла прийти у форму і враховуючи її перемогу, у неї ця підготовка була максимально вдалою.

Проте всі змагання відбувалися не без викликів, хвилювання та пригод. Адже коли Іванна приїхала до Нідерландів, стало відомо, що вона буде боксувати не в своїй категорії до 57 кг, а до 60 кг…
- Сказати, що я була здивована - нічого не сказати. Проте, це спорт і, як вже я вище сказала, це в мене таке чергове випробування. Також, через певні моменти голландців з організацією, сталось так, що в мене на турнірів буде лише один бій… зате відразу за золото. Це з одного боку - погано, бо я не мала змоги нормально відчути ринг та набрати форму безпосередньо по ходу змагань, з іншого - це велика відповідальність і мотивація для мене, аби в першому ж бою показати себе на 200% та завоювати для України золото, - ділиться враженнями патрульна-спортсменка.



Наша Іванна Крупеня у фіналі перемогла Моніку Малік з Індії. У своєму відеокоментарі після поєдинку вона присвятила цю перемогу, зокрема, українським захисникам.


“Ви просто не уявляєте, якою ціною далась ця перемога. Слава Богу за все, кожному, хто в мене вірив, підтримував. Навіть моїм суперникам і ворогам я дякую, тому що ви теж — моя мотивація. Це спільна перемога, якщо цю медаль ділити на всіх, хто до неї дотичний — її просто б не вистачило”, — сказала Іванна Крупеня після перемоги.



Іванна вірить в те, що наша головна перемога вже зовсім близько і зараз нам треба і такі перемоги, щоб заявляти про нашу країну на весь світ.






На правах реклами