Ми у Facebook
14.08.2022, 17:50

Чим корисна гречка для вашого організму?

Багато хто не любить гречку, але це дарма! Адже вона містить в собі надзвичайно багато корисних речовин.
Високий вміст клітковини в гречаній крупі має два величезні плюси.
По-перше, харчові волокна неймовірно корисні для здоров'я шлунково-кишкового тракту.
По-друге, клітковина дає нам почуття насичення, а значить, з'ївши тарілку гречки на сніданок, ви ще дуже довго не захочете їсти. Крім того, гречка — один із продуктів-рекордсменів за вмістом рослинного білка. Завдяки добре збалансованому амінокислотному складу, білок у гречку дуже високої якості.
Мінеральний склад гречки набагато багатший, ніж у інших круп. Вона містить марганець, мідь, магній, залізо та фосфор. У тандемі ці мінерали забезпечують користь для всіх систем організму: залізо і мідь відповідають за здоров'я серцево-судинної системи, магній за роботу нервової системи і когнітивну функцію, фосфор і марганець незамінні для правильного обміну речовин, регенерації. Кількість антиоксидантів у гречку теж викликає захоплення. Вони захищають клітини організму від ушкоджень і запалень, підвищують імунітет і уповільнюють процеси старіння.

Регулярне вживання гречки допомагає тримати рівень цукру в крові під контрольом. Високий вміст клітковини, низький глікемічний індекс роблять крупу відмінним продуктом для профілактики цукрового діабету 2 типу. Крім того, речовини, що містяться в гречку, здатні забезпечити профілактику серцево-судинних захворювань, знизити ризик утворення тромбів, зменшити запалення, нормалізувати артеріальний тиск.





На правах реклами