Ми у Facebook
26.08.2022, 21:29

Чому я за навчання в школі, або Право на думку

Беручись за цей матеріал, я усвідомлювала, що можу отримати хвилю негативу, звинувачення на кшталт, що я погана мама або у мене зайві діти. Проте кожен має право на думку, отож висловлюю свою…
Відразу ж зазначу, мої роздуми стосується тилових регіонів, а ні в якому разі не зони активних бойових дій, чи міст недалеких від лінії фронту, які щоденно обстрілюють артилерією.

Днями, довелося бути в центрі міста з дітьми, де нас застав сигнал повітряної тривоги, ми спустилися в укриття. І знаєте скільки там було людей? Нікого, окрім нас.

Ще один випадок, вікна мого будинку виходять на стадіон. Так от, на День Незалежності, коли було попередження бути особливо уважними та сирени практично не замовкали, під час сирен на цьому стадіоні гралося кілька десятків дітлахів від малого до великого. Вони звісно змінювалися час від часу, але це я про ігнорування небезпеки. Ви скажете, що я відійшла від теми, та ні, насправді це все взаємопов'язано.

На жаль далеко не всі школи мають спеціальні укриття, деякі навчальні заклади облаштовують підвали тощо. Тобто в разі повітряної тривоги діти будуть в укритті, а не у квартирі чи на стадіоні. Вірогідність прильоту до школи дорівнює прильоту до вашого чи мого будинку.

Діти вже другий рік більше навчаються онлайн ніж очно. Це насамперед якість навчання, дитина не сприймає батьків як вчителя. До того ж більша частина батьків на роботі, діти навчаються як собі можуть.
Сонні, ледь не в піжамах, граючи в ігри та десь на далекому фоні слухаючи вчителя.

Очне навчання, це ще дисциплінованість, організованість, відповідальність та соціалізація.

В Ізраїлі війна триває 40 років, на Донбасі військові дії 8 років. Хтось може спрогнозувати коли закінчиться війна?

Звісно з такими сусідами як у нас, ми маємо мати укриття. Вони мають бути в житлових будинках, школах, дитячих садочках, лікарнях, адміністративних будівлях тощо.
Але це план на десятиліття. Ви готові, щоб ваша дитина навчалася онлайн допоки не побудують укриття? Нам варто навчатися жити в умовах сьогодення, ходити на роботу, навчати дітей, жити.

Мирного неба, нам і нашим дітям!





На правах реклами