Ми у Facebook
30.08.2022, 18:20

Піт, вино, кров та інші види плям: як легко позбавитися забруднень в домашніх умовах?

Різноманітні забруднення на речах - ворог №1 багатьох жінок. OGO.ua пропонує читачкам скористатися порадами, які допоможуть вивести різні види плям без шкоди для речей.
Кожна жінка, напевно, стикалася з проблемою зіпсованих речей через плями. Та не завжди ситуація настільки критична. Існують способи, які допомагають вивести навіть найстрашніші забруднення:

1. Плями від поту на одязі виводяться кухонною сіллю. Покладіть жменю солі на літру води і в цьому розчині замочіть одяг на годину. Потім добре прополощіть.

2. Плями від чорнила. Невелику пляму від чорнила або пасти кулькової ручки на клейонці, пластику або на пальцях можна прибрати злегка змоченою сіркою від сірника. Потім це місце промийте теплою водою з милом.

3. Плями на виробах зі штучної шкіри не можна видаляти спиртом, бензином, ацетоном, а тільки теплою мильною водою.

4. Плями від фруктового соку слід протерти нашатирним спиртом навпіл з водою, потім весь виріб випрати.

5. Плями від вина на сукні з бавовняної тканини можна вивести киплячим молоком.

Свіжі плями від червоного вина, фруктів потрібно засипати сіллю і промивати водою з милом або протерти 5% розчином нашатирного спирту, а потім промити.

Також можна скористатися перекисем водню. Його треба розмішати з пральним порошком і лишити на плямі на 15 хв, потім річ випрати.

6. Свіжі плями від трави (зелені) можна видалити горілкою, а найкраще денатуратом. Можна також їх зняти розчином кухонної солі (1 чайна ложка на 1/2 склянки теплої води). Після видалення плями тканина ополіскується в теплій воді.

7. Плями від фарби для волосся можна видалити розчином перекису водню з нашатирним спиртом або розчином гідросульфіту (1 чайна ложка на склянку води). Для цього розчин потрібно підігріти до 60 градусів і ваткою, змоченою в ньому, протерти пляму. Потім річ попрати в теплій мильній воді.

8. Плями зеленки зі світлих полірованих меблів можна звести звичайною шкільною олівцевою гумкою.

9. Плями від йоду кілька разів змочити водою, а потім натерти крохмалем.

10. Плями крові спочатку слід відмивати у холодній воді, а потім теплим мильним розчином. Старі плями протерти розчином нашатирного спирту (1 чайна ложка на склянку води)





На правах реклами